Fodbold

Vildt tilfælde: Derfor taler hele verden om Sverige-Danmark

Se præsentationen af den nye danske landsholdstrøje ovenfor.

Det er ikke kun herhjemme, at vi ser frem til lørdagens kamp mod Sverige. I hele verden taler fodboldfans om kampen - men nok ikke af de helt samme årsager, som vi gør.

Mange er nemlig blæst bagover af det mærkværdige tilfælde, at stillingen på internationale tv-skærme vil stå ved bogstaverne SWE - DEN - altså det engelske navn Sverige. Og for at gøre det endnu mere pudsigt: De resterende bogstaver, der ikke er i brug, er DEN - MARK. Altså Danmark.

Dette sære sammentræf gør det britiske sportssite The Sport Bible opmærksom på på sin Facebook-side. Her har over 130.000 personer liket opslaget, der har affødt over 7400 kommentarer.

- Jeg tror, at dette må være det bedste, jeg nogensinde har set, skriver en begejstret Brian Lane.

- Illuminati bekræftet, skriver flere brugere med henvisning til konspirationsteorien om, at en hemmelig gruppe ved navn Illuminati styrer og manipulerer begivenheder i hele verden.

Det er dog ikke kun, når Danmark og Sverige spiller mod hinanden, at dette sker.

Når Cypern og Rusland, på engelsk Cyprus og Russia, spiller mod hinanden, står der CYP - RUS, mens de skjulte bogstaver er RUS - SIA. Skulle asiatiske Bhutan spille mod Tanzania, vil stillingen følges af bogstaverne BHU - TAN, mens Polen og Andorra tilsammen danner POL - AND, det engelske ord for Polen. 

Se Zlatan Ibrahimovic holde pressemøde live på tv2.dk fra klokken 11:55.

Sådan sender TV 2 SPORT fra landsholdslejren

  • Mandag d. 16. november

    22:55-23:25: SportsCenter Ekstra: Vejen til EM

  • Tirsdag d. 17. november

    22:45-23:50: SportsCenter Ekstra: Vejen til EM (direkte fra Telia Parken efter kampen mod Sverige)