Fodbold

Ekspert: Dem vrager Olsen til start 11'eren

Morten Olsen står overfor at skulle stille den vigtigste startopstilling i i hvert fald to år, når han tirsdag aften sætter navn på de 11 startere mod Sverige.

Og især to positioner vil der nok komme ændringer på fra start, vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bisgaard.

- Det er klart på den centrale midtbane, hvor Thomas Kahlenberg bliver skiftet ud og så venstrekant, tror jeg, med Viktor Fischer. Jeg regner med, at det bliver på Thomas Kahlenbergs position og Viktor Fischers, at vi skifter ud, fortæller han og sætter ord på, hvem der så vil starte på banen i Parken.

- Jeg tror, Nicolai Jørgensen kommer med, netop fordi han har selvtillid, og han fik scoret et mål. Og på den centrale midtbane ryger Thomas Kahlenberg muligvis ud, og vi kan få Pierre-Emilie Højbjerg ind som er frisk og vil fremad banen, siger Morten Bisgaard til TV 2 SPORT.

Hvis Morten Olsen skifter ud på venstrefløjen, vil det være muligt for Danmark at spille på en helt anden måde imod Sverige, da spillertyperne der er til rådighed er meget forskellige.

- Han kan gå småt og godt ved Braithwaite og Fischer - og Michael Krohn-Dehli må vi heller ikke glemme. Han kan selvfølgelig også komme i spil, og så har vi jo igen det gode småspil, og det er vi dygtige til. Det så vi, at det bragte svenskerne ud af kurs.  

- Men vi kan også gå den anden vej og bringe Nicolai Jørgensen og Yussuf Poulsen, for så får vi en masse power som svenskerne også havde problemer med. Men det tror jeg mere bliver noget, vi skal bruge til allersidst, lyder Bisgaards vurdering.

Morten Bisgaard tror på, at Nicolai Jørgensen begynder i Parken mod Sverige. Se klippet herunder.

Det er dog ikke kun den centrale midtbane og venstrefløjen, hvor Olsen overvejer sine alternativer til en startopstilling. Bisgaard ser flere positioner, hvor der kan stå et andet navn i startopstillingen i Parken end der gjorde til kampen på Friends Arena i Stockholm.

- Jeg vil heller ikke afvise venstrebacken. Det afhænger af Riza Durmisi, og hvor han står fysisk efter den her kamp.

- Lige nu gør han sig nogle overvejelser omkring venstrekanten og den centrale midtbane især. Men det gør han nok generelt over hele banen, for det handler også om friskhed. Olsen har et luksusproblem, for han har mange spillere og mange at vælge imellem, fortæller Morten Bisgaard.