Fodbold

Kvist om den afgørende duel: Det er jo egentlig nemt

EM i Frankrig kan synes langt væk for det danske fodboldlandshold og for fodbold-Danmark i det hele taget. Men man kan også vende situationen om og sige, at der 'bare' skal en enkel dansk scoring til og et clean sheet af Kasper Schmeichel for, at 1-2-resultatet fra den første playoff-kamp bliver vendt til en dansk triumf tirsdag aften.

Og anskuer man det fra den vinkel, så virker opgaven ikke så uoverskuelig, mener William Kvist.

- Det er jo nemt, siger landsholdsspilleren med et glimt i øjet.

Men faktisk er der noget om snakken. Der er ingen grund til at gøre tingene sværere, end de er, forklarer William Kvist.

- Vi skal ikke nødvendigvis score i det første kvarter, den første halve time eller i første halvleg. Men kan vi se, at vi kan få kampen derhen, hvor vi gerne vil, og kan vi se, at svenskerne bliver trykket mere og mere tilbage og føler, at de ikke kan lukke hullerne ordentligt, så er jeg sikker på, vi scorer i anden halvleg, lyder vurderingen fra FCK-spilleren, som dermed mener, at vejen til sejr er at mørne modstanderne stille og roligt.

- Det er jo tit sådan med vores spillestil, at vi også kører dem trætte. Vi er ikke altid så effektive fra starten, som vi er til sidst, og det har noget at gøre med, at vi bliver ved med at spille, og de får løbet enormt mange meter. Det gør også, at de måske til sidst ikke kan løbe helt lige så mange meter, og det gør, at vi får nogle mellemrumsspillere ind på en anden måde og får flere indlæg ind. Derfor skal skal vi kapitalisere lidt mere i den sidste del af kampen.

Landstræner Morten Olsen deler Williams Kvist betragtninger og mener også, at de blå-gule spillere skal slides op.

- Hvis du ser måden at spille fodbold på, så havde vi dobbelt så mange pasninger, som de havde (i den første kamp, red.). Vi var gode til også at finde den frie mand i modsatte side, og det vil sige, at de skal sideforskyde meget og bruge mange kræfter. Samtidig havde de brugt mange kræfter til at presse i. Det vil sige, at på et eller andet tidspunkt er der åbenbart nogen, som knækker halsen på det, og det giver os mulighed for at få mere initiativ også, siger Morten Olsen.

Om det lykkes at køre nabonationens spillere så trætte, at Danmark ender med at gå fra banen med en EM-billet, kan du følge med i her på tv2.dk tirsdag aften. Der er kick off klokken 20.45.