Fodbold

Landsholdets bøn til fansene: Hjælp os med at vinde!

De taktiske beslutninger får naturligvis stor betydning, når det danske fodboldlandshold tirsdag aften spiller den altafgørende playoff-kamp mod Sverige. Men publikum på lægterne får også meget at skulle have sagt, når det går løs i Parken.

Den såkaldte 12. mand kan meget vel få afgørende indflydelse i jagten på den EM-billet, som både Danmark og Sverige vil gøre alt for at få fingre i. Derfor appellerer landsholdet til, at de rød-hvide tilskuere giver den gas på lægterne tirsdag aften.

- Vi har prøvet nogle store kampe i parken til slut i kvalifikationerne. Jeg husker Portugal, Norge og andre store kampe, hvor vi som spillere blev båret frem af en fanskare og nogle tilskuere. Jeg synes, der var god stemning i Sverige, men jeg tror, vores fans kan gøre det endnu bedre. Jeg har i hvert fald oplevet det før. Hvis Sverige tror, de kan forsvare sig hjem, så tror jeg de får en hård aften i Parken, sagde William Kvist på det sidste pressemøde op til kampen.

Også Morten Olsen brugte taletid på netop at sætte fokus på tilskuernes betydning.

- Vores opgave er fra første sekund at gøre fem plus seks til 12, så vi får vores 12. mand – vores publikum – med, så de kan give os et rygstød, som det svenske publikum gjorde i Stockholm. Hvis vi agerer ud fra det, så har vi også et dansk publikum i kanonform, lød meldingen fra den danske landstræner.

Returkampen mellem Danmark og Sverige fløjtes i gang tirsdag klokken 20.45, og hvis du ikke har mulighed for at se den på TV, kan du følge en liveblog fra opgøret her på tv2.dk.

Hør Morten Olsen vurdere publikums betydning i videoen herunder.