Fodbold

Emotionelt øjeblik: Engelske fans hyldede Frankrig

Indledningen til opgøret mellem England og Frankrig var fyldt med opbakning til det franske landshold. Omkring 80.000 tilskuere på Wembley i London hyldede det franske landshold i indledningen til testkampen tirsdag aften mellem England og Frankrig.

Baggrunden var de blodige begivenheder i Paris fredag, hvor 129 mennesker blev dræbt, og hvor attentater også ramte Stade de France, mens testkampen mellem Frankrig og Tyskland var i gang.

Begivenhederne i Paris gjorde, at både Roy Hodgson, der er Englands landstræner, og flere engelske spillere før kampen havde udtrykt stor opbakning til det franske landshold.

Under afspilningen af den franske nationalsang "Marseillaise" sang tusindvis af engelske fans med, da teksten til den franske nationalsang blev vist på storskærme på Wembley.

De mange fans brød ud i højlydte klapsalver, før spillerne tog opstilling i en cirkel ved midterlinjen til et minuts stilhed til minde for ofrene fra fredagens angreb. I dagene op til kampen blev en opfordring til de engelske fans om at synge med hurtigt spredt på sociale medier.

To af Frankrigs spillere har haft angrebene helt tæt inde på livet. Det gælder Lassana Diarra, der mistede sin kusine under de tragiske omstændigheder, og Antoine Griezmann, hvis søster formåede at undslippe angrebet på spillestedet Le Bataclan. Begge spillere startede på den franske bænk.

Allerede lørdag besluttede Det Franske Fodboldforbund, at man ønskede at gennemføre kampen mod England, og efter samtaler med Det Engelske Fodboldforbund (FA) blev det besluttet, at spille testkampen.

Derimod blev Tirsdagens venskabskamp i fodbold mellem Belgien og Spanien af sikkerhedsmæssige årsager aflyst efter fredagens blodige begivenheder i Paris.

Tirsdag aften blev også opgøret mellem Tyskland og Holland aflyst. Det skete halvanden time inden planlagt kampstart, og massevis af tilskuere måtte evakueres fra stadion i Hannover.

Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa var årsagen en trussel fra en islamisk gruppe om at sprænge en bombe på HDI Arena i Hannover.