Fodbold

Kan Bendtner bryde grum forbandelse mod Sverige?

Der er ikke noget at rafle om. Hvis Danmark skal kvalificere sig til EM næste sommer, kræver det som minimum en sejr over Sverige i Parken i aften.

Men en sejr er som bekendt ensbetydende med mål, og lige præcis mål klinger lidt hult, når man tager de danske landsholdsbriller på.

Specielt hvis man lader sine øjne hvile på navnet Nicklas Bendtner. Faktisk hviler der i øjeblikket e grum forbandelse over Wolfsburg-spilleren, når det handler om scoringer på landsholdet. Bendtner formåede ikke at sende læderkuglen i nettet i den første playoff-kamp mod svenskerne forleden, og han er dermed noteret for otte målløse kampe rødt og hvidt, hvilket er angriberens længste stime nogensinde uden scoring for landsholdet. Fire gange har Nicklas Bendtner oplevet at spille seks landskampe uden at sende bolden i nettet - senest i forbindelse med sine to scoringer mod Italien i oktober 2013 og frem til de to mål i Serbien-kampen i november sidste år - men danskeren har altså aldrig tidligere været oppe på otte målløse kampe i nationaldragten.

Med tanke på aftenens vitale kamp er det ikke just opmuntrende facts, og for at være ondt værre, så har Sveriges store stjerne Zlatan Ibrahimovic scoret intet mindre end ni gange i alene i det EM-kvalifikationsforløb, som slutter i aften.

Et lille plaster på såret er dog, at Nicklas Bendtner er den eneste dansker, der har scoret mere end én mål i kvalifikationen, og spørgsmålet er nu, om den 27-årige angriber i aften formår at bryde forbandelsen?

Se, om det lykkes, når Danmark møder Sverige klokken 20.45. Flemming Toft liveblogger fra kampen og svarer på brugernes spørgsmål. Så husk at klikke ind på tv2.dk.

Kilde: Infostrada

Sådan sender TV 2 SPORT fra landsholdslejren

  • Mandag d. 16. november

    22:55-23:25: SportsCenter Ekstra: Vejen til EM

  • Tirsdag d. 17. november

    22:45-23:50: SportsCenter Ekstra: Vejen til EM (direkte fra Telia Parken efter kampen mod Sverige)