Fodbold

Tysklands kamp aflyst: Stadion evakueret

Fodboldlandskampen mellem Tyskland og Holland på HDI Arena i Hannover er blevet aflyst af sikkerhedsmæssige årsager. Det var en trussel fra en islamisk gruppe om at sprænge en bombe på stadion, som førte til, at politiet aflyste kampen, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

- De planlagde at detonere eksplosiver på stadion, siger Volker Kluwe, Hannovers politichef, i udtalelser, der er sendt af tv-kanalen NDR.

- Den vigtige advarsel kom til os omkring 15 minutter efter, at portene til stadion blev åbnet.

Aflysningen fandt sted tirsdag aften 19.15. I første omgang var der ikke yderligere detaljer omkring aflysningen, men det er altså på grund af en bombetrussel. Kampen skulle have været overværet på stadion af kansler Angela Merkel og flere andre politiske topfolk fra både Tyskland og Holland.

I alt skulle 49.000 tilskuere skulle se kampen mellem de to store fodboldnationer.

Aflysningen fandt sted cirka 90 minutter før forventet kampstart klokken 20.45 - samme tid som Danmarks landskamp mod Sverige begyndte i København. I højttalerne opfordrede politiet de allerede fremmødte tilskuere til at forlade stadion uden panik.

- Der er ingen fare på færde eller noget andet. Bare tag hjem på normal vis, lød det i højttalerne ifølge NTB.

Tidligere tirsdag var stadion i Hannover blevet lukket af i en halv time på grund af en mistænkelig kuffert, som dog viste sig ikke at være til nogen fare. I forvejen var politi- og militæropbuddet omkring stadion ekstra stort forud for kampen.

Også TUI-Arena i Hannover er ifølge tyske Bild blevet evakueret. I Multiarenaen skulle bandet Söhne Mannheims have givet koncert tirsdag aften.

Aflysningerne i Hannover sker blot fire dage efter, at flere mænd med sprængstof i Paris ville snige sig ind på stadion til opgøret mellem Frankrig og Tyskland på Stade de France.

Af samme årsag oplyste Det Belgiske Fodboldforbund (KBVB) mandag ved midnat, at kampen mellem Belgien og Spanien, der også var sat til at blive spillet tirsdag, var aflyst.

Det forventes til gengæld stadig, at landskampen mellem England og Frankrig på Wembley bliver gennemført.