Fodbold

Toft: Kæmpe overraskelse afløser Morten Olsen

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldkommentator, Flemming Toft, bliver Åge Hareide ny dansk landstræner som afløser for Morten Olsen.

- Mine svenske kilder fortæller, at det svenske fodboldforbund har rettet henvendelse til Hareide som afløser for Erik Hamrén. Men Hareide måtte fortælle, at han allerede var i dialog med DBU. 

- Jeg erfarer, at DBU og Hareide kun har formelle ting tilbage at snakke om, og at kontrakten skrives under en af de kommende dage. Hareide var iøvrigt i Parken i aftes, siger Flemming Toft til tv2.dk.

Åge Hareide er 62 år gammel og lige nu træner i den svenske klub Malmø FF. Han har tidligere været en del af dansk fodbold, da han var træner i Brøndby IF fra 2000 til 2002.

- Det overrasker nok mange, at det ikke bliver en dansker. Men hvis man ser lidt nøgternt på det, så mangler de danske trænere det, der stod i stillingsopslaget: International erfaring. Det er kun reelt Michael Laudrup, der international erfaring af de danske trænere, men jeg har på fornemmelsen, at Laudrup er blevet spurgt og har sagt nej tak, siger Flemming Toft.

- De danskere, man med rimelighed kan sige har været inde i billedet, er Lars Olsen, Morten Wieghorst og Kasper Hjulmand og måske Brøndbys Thomas Frank. Men de nok valgt fra på grund af den manglende internationale erfaring, siger Flemming Toft.

DBU har allerede meldt ud, at der ikke kommer til at gå flere måneder, hvor det danske fodboldlandshold står uden træner.

Efter Morten Olsens stop tirsdag i kølvandet på den missede EM-kvalifikation mod Sverige meddeler Dansk Boldspil-Union (DBU), at en afløser ventes klar snart - faktisk allerede inden 2015 bliver til 2016.

- DBU’s ledelse er i gang med ansættelsen af en ny landstræner, og det er planen, at vedkommende kan blive præsenteret inden årets udgang, skriver DBU på forbundets hjemmeside.

Åge Hareide har tidligere udtalt sig om perspektivet i en dag at træne de rød-hvide.

- Det vil være en ære at blive træner for det danske landshold, har Åge Hareide sagt til Politiken

Åge Hareides trænerjob

  • 1985 - 1991: Molde
  • 1993 - 1997: Molde
  • 1998 - 1999: Helsingborgs IF
  • 2000 - 2002: Brøndby
  • 2000: Rosenborg
  • 2003 - 2008: Norges landshold
  • 2009: Örgryte IS
  • 2009 - 2012: Viking
  • 2012: Helsingborgs IF
  • 2014 - 2015: Malmö FF

Titler: Dansk mester med Brøndby, norsk mester med Rosenborg, svensk mester med Helsingborg og Malmö FF. Norsk pokalvinder med Molde og Rosenborg, svensk pokalvinder med Helsingborg.