Fodbold

Norsk ekspert om Hareide: Dristigt valg, DBU!

Hør hele interviewet over artiklen

Der har allerede været godt gang i gætterierne og meningerne omkring valget af en kommende dansk fodboldlandstræner, siden Morten Olsen annoncerede sin afgang efter det smertelige nederlag til svenskerne tirsdag aften.

For ifølge vores oplysninger bliver den kommende træner for de rød-hvide drenge den norske træner Åge Hareide, der lige nu er træner for Malmø FF i Allsvenskan.

Og det valg overrasker den mangeårige norske kommentator og ekspert på TV 2 Norge, Jahn Ivar Jakobsen.

- Det er et overraskende match, at Danmark ønsker at få en nordmand som landstræner for sit stolte landshold. Selv om det ikke gik så godt mod Sverige, har de stolte traditioner og regner måske ikke os nordmænd for så meget, så det er et overraskende valg, lyder det fra Jakobsen til TV 2 SPORT, men tilføjer dog, at det sagtens kan blive et godt valg.

Men Jahn Ivar Jakobsen erkender dog, at selvom Åge Hareide har fine meritter fra klubfodbold, så var det langt fra en udpræget succes, da han stod i spidsen for det norske landshold i perioden 2003 til 2008.

- Åge Hareide er med sine resultater, især i klubfodbold, meget højt oppe blandt Norges bedste trænere, men med det norske landshold, som han trænede i fire-fem år, havde han ikke en eneste sejr det sidste år, lyder det fra Jakobsen.

- Så jeg er lidt sådan: Er han en god landstræner eller en god klubtræner? Det er et spørgsmålstegn.

Jahn Ivar Jakobsen vurderer, at Åge Hareide vil kunne bringe lidt fandenivoldskhed og mere fremadrettet spil ind på det danske landshold, hvilket der ifølge den norske fodboldekspert godt kunne være brug for.

- Han kan være en krævende træner, som stiller krav om, hvordan tingene skal være. Vi, som arbejder med fodbold, ved jo også, at hvis vi bliver lidt kritiske, så får vi klar besked om, hvor skabet skal stå, siger Jahn Ivar Jakobsen.

Men det springende punkt for Jahn Ivar Jakobsen er nu engang, at Hareide stadig mangler at bevise sit værd som landstræner.

- Han er for mig en trænertype, der er rigtig god mandag til fredag. Rigtig god til træningen. Men når du har et norsk landshold, så er det ikke det samme. Der skal man udplukke de bedste spillere og får dem leveret mandag, og så skal du levere en god kamp onsdag. Så det er et dristig valg, vil jeg påstå, siger Jakobsen.

Det har endnu ikke været muligt at få bekræftet fra DBU, hvem den kommende landstræner bliver, men siger, at de håber, der kommer en afklaring inden nytår.

Se og hør hele interviewet med Jahn Ivar Jakobsen øverst i artiklen