Fodbold

Sne udsætter yderligere to 1. divisionskampe

Bolden kommer til at ligge stille flere steder på både Sjælland og i Jylland søndag.

Tre fodboldkampe i landets næstbedste række er søndag blevet udskudt. Det skyldes de store mængder sne, der siden lørdag eftermiddag har ramt store dele af Sjælland og fra søndag også Jylland.

Det drejer sig om opgørene FC Helsingør-Skive, HB Køge-Vendsyssel samt Silkeborg-AC Horsens.

Det oplyser FC Helsingør i en mail, HB Køge på klubbens hjemmeside og Silkeborg på Twitter.

Allerede lørdag aften nåede man frem til samme beslutning i Roskilde, således at klubbens søndagskamp mod Fredericia også er udskudt. Nye spilledatoer for de udsatte kampe er endnu ikke fastsat.

Til gengæld bliver banen i Næstved klar til, at kampen klokken 14 mellem Næstved og FC Vestsjælland kan gennemføres helt som planlagt.

25-30 frivillige skrabede søndag formiddag banen fri for sne. Under snemasserne har banen ikke taget nogen skade og vil være lige som en hver anden bane på denne tid af året. Det siger direktør Preben Jul Pedersen til Ritzau.

- Vi har ryddet over en tredjedel af banen. Vi har folk, der maser på, og flere er på vej. Så vi er helt overbevist om, vi spiller.

- Banen er dejlig fast under sneen. Så når den er væk, så er banen fuldkommen, som den plejer at være i november. 

- Den har ikke fået noget vand eller noget som helst, så det havde været meget værre, hvis vi havde fået regn i stedet for sne, siger direktøren.

Han påpeger, at det nu kun er kampens dommer, som kan forhindre opgøret i at blive spillet. Intet tyder dog på, det går i den retning.