To Superligakampe udsat for matchfixing

En spiller fra FC Vestsjælland har været involveret i matchfixing af to Superligakampe.

Fem tyskere har ved Landsretten i Stuttgart netop tilstået i fuldt omfang i den matchfixing-retssag, der begyndte i midten af november.

Med tilståelsen erkender de fem, at de har betalt en FC Vestsjælland-spiller penge for at påvirke udfaldet af kampene FC Vestsjælland-Esbjerg 1-4 (1. november 2014) og FC København-FC Vestsjælland 2-0 (22. februar 2015).

Det skriver Ekstra Bladet.

Politiet i Bochum og Stuttgart har afdækket, hvordan de to hovedanklagede gennem en dansk mellemmand har fået kontakt til spilleren hos FC Vestsjælland, der har modtaget omkring 450.000 kr. for at påvirke udfaldet af kampene.

I et dansk perspektiv venter der dog nu angiveligt et stort opklaringsklaringsarbejde. For den tyske anklagemyndighed har nemlig ikke interesseret sig for FC Vestsjællandspilleren, da spillerens forbrydelse er foregået uden for Tyskland.

- Derfor skal vi ikke sige, hvor mange spillere, der har fået del i bestikkelsen, men det er minimum én, siger anklager Michael Wahl til Ekstra Bladet.