Fodbold

Officielt: FC Vestsjælland er gået konkurs

FC Vestsjællands konkursbegæring kom i kølvandet på, at klubben ikke kunne udbetale løn for november til spillerne. Og konkursen har allerede fået konsekvenser for klubben. Den betyder nemlig, at FC Vestsjælland fratrækkes point i tabellen. Polfoto / Polfoto

Det er ikke lykkes for 1. divisionsklubben FC Vestsjælland at samle de nødvendige midler til at sikre klubbens overlevelse

Fodboldklubben FC Vestsjælland har ikke formået at indsamle den nødvendige kapital til at overleve. Klubben er derfor gået konkurs, bekræfter skifteretten i Næstved.

- Der er afsagt konkursdekret. Og det betyder, at klubben er gået konkurs, lyder det fra en ansat i skifteretten i Næstved.

Bestyrelsen i FC Vestsjælland begærede 1. divisionsklubben konkurs 30. november, men siden dukkede investorer op, der muligvis kunne redde klubben fra konkurs.

I fredags meddelte klubbens administrerende direktør, Gert Hansen, at man havde fundet halvdelen af de fornødne penge for at overleve, men onsdag stod det imidlertid klart, at det ikke har været muligt at skaffe den anden halvdel.

- Jeg er på vej ind i retten. Vi har opgivet redningsplanen, så jeg ved, hvad der sker, sagde FC Vestsjællands direktør, Gert Hansen, på vej ind i retten klokken 14.

Spørgsmål: Så man kan godt konkludere, at I går konkurs?

- Ja. Og jeg er på vej ind i retten nu, så vi snakkes ved, nåede Gert Hansen at bekræfte, inden han trådte ind i retssalen i Retten i Næstved.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har allerede fratrukket FC Vestsjælland seks point på grund af konkursbegæringen, og klubben er placeret på sidstepladsen i 1. division.

Det er nu lig med nedrykning. Nu degraderes klubben yderligere to rækker, da konkursen er en realitet, og det betyder dermed et fald på i alt tre rækker og en plads i Sjællandsserien.

For bare et halvt år siden spillede Slagelse-klubben i Superligaen, men med nedrykningen led klubbens økonomi et alvorligt knæk.