Fodbold

Schweiz fryser millioner af Fifa-relaterede schweizerfranc

Et tocifret millionbeløb med forbindelse til korruption er blevet fastfrosset af det schweiziske justitsministerium WALTER BIERI / Scanpix Denmark

Det schweiziske justitsministerium bekræfter, at de har frosset 50 bankkonti med forbindelse til korruption.

Det schweiziske justitsministerium har indefrosset et tocifret millionbeløb i schweizerfranc, der er relateret til Det Internationale Fodboldforbund, Fifa. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er en talsmand for Justitsministeriet, der udtaler sig om sagen.

- Amerikanske myndigheder har bedt om dokumenter relateret til 50 forskellige bankkonti i forskellige banker, hvor korruptionspenge angiveligt er blevet sendt til og fra, siger ministeriets talsmand Folco Galli i en meddelelse ifølge Reuters.

Talsmanden siger videre, at der er tale om et "højt tocifret millionbeløb," der er blevet frosset efter amerikansk forespørgsel.

Fifa-skandalen har efterhånden rullet længe, og den har krævet et hav af fyringer og frivillige afgange fra fodboldbosser verden over.

Den 24. maj i år stormede schweizisk politi - på foranledning af de amerikanske myndigheder - et hotel i Zürich, hvor en række ledende Fifa-topfolk opholdt sig. Flere ledende Fifa-medlemmer blev anholdt.

De amerikanske myndigheder anklager Fifa-topfolk for bestikkelse på mere end 150 millioner dollar, omkring en milliard kroner. Bestikkelsespengene er ifølge anklagerne brugt til at sikre, at fodboldturneringer og tv-rettigheder er endt på bestemte hænder.

Anklageskriftet omfatter beskyldninger om korruption i en periode på 24 år fra 1991 til 2015.

Den etiske komité suspenderede Fifa-præsidenten, Sepp Blatter, og Fifa-vicepræsident Michel Platini i oktober.

En lang række fodboldbosser fra hele verden er efterfølgende blevet anklaget og udleveret til USA.

Blatter skal høres i Fifas etiske komite torsdag, mens det er Platinis tur fredag.

Der afholdes ekstraordinært præsidentvalg i Fifa den 26. februar, hvor otte personer har meldt deres kandidatur.