Fodbold

Ekspræsident løsladt mod kæmpekaution i Fifa-skandale

Rafels Callejas' forsvarer Hernandez taler med pressen i Tegucigalpa. JORGE CABRERA / Scanpix Denmark

Honduras tidligere præsident er løsladt mod kæmpekaution i USA. Han er anklaget i korruptions-skandalen i Fifa.

Den tidligere præsident for Honduras, Rafael Callejas, blev løsladt mod kaution torsdag. Det sker to dage efter, han erklærede sig uskyldig i en retssag i New York, der omhandlede hans rolle i korruptionsskandalen i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Rafael Callejas var præsident i Honduras fra 1990 til 1994 og var også formand for landets fodboldforbund indtil august. Han står anklaget for bedrageri, afpresning og hvidvaskning af penge.

Den 72-årige Callejas er stadig medlem af Fifas tv- og marketingkomité.

Han blev løsladt mod en kaution på fire millioner dollar (27,5 millioner kroner), som hans søn Lisandro Flores overførte i et domshus i Brooklyn, siger Lisandro Flores selv til nyhedsbureauet AFP.

Callejas forlod frivilligt Honduras mandag i sit privatfly for at møde de anklager, der er blevet rejst mod ham fra amerikansk side.

Han er beskyldt for at modtage 1,6 millioner dollar (11 millioner kroner) i bestikkelse mellem marts 2011 og januar 2013 som betaling for en række tv- og marketingrettigheder til kampe med landsholdet i Honduras.

I alt er 14 fodboldfolk og marketingfolk under amerikansk mistanke for korruption og hvidvaskning af penge til sammenlagt omkring en milliard kroner.

Sideløbende er Fifas afgående præsident, Sepp Blatter, og vicepræsident Michel Platini suspenderet i 90 dage, mens Fifas etiske komité undersøger en mistænkelig pengeoverførsel mellem de to fodboldpolitikere.

Der afholdes ekstraordinært præsidentvalg i Fifa den 26. februar, hvor fem personer er godkendt til at stille op til valget på nuværende tidspunkt. Michel Platini kan ikke godkendes lige nu, da han er suspenderet.