Den store nytårsquiz: Husker du fodboldåret 2015?

Et nyt fodboldår står på spring, men inden da ser vi tilbage på nogle af årets højdepunkter i en ekspertquiz.

Fodboldåret 2015 er slut, og det blev et år med masser af god underholdning på grønsværen.

På TV 2 SPORT har vi samlet nogle af højdepunkterne i en quiz, hvor du kan kloge dig på året, der gik.

Det kræver sin ekspertviden at klare sig fejlfrit igennem. Banen er kridtet op herunder. God fornøjelse.

 1. 17. november spillede Danmark 2-2 mod Sverige i den afgørende EM-playoffkamp i Telia Parken. Hvem scorede de danske mål?

  Du har 0 rigtige

 2. Hvem af følgende startede på bænken til kampen?

 3. Morten Olsen stoppede på landstrænerposten, som han har haft siden august 2000. Hvilke slutrunder kvalificerede han Danmark til i sine 15 år?

 4. 10. december blev det annonceret, at Danmarks nye landstræner bliver nordmanden Åge Hareide. Hvor gammel er han?

 5. Åge Hareide har ét erklæret mål. Kvalifikation til VM i Rusland 2018. D. 25. juli fik Danmark sat navn på modstanderne i VM-kvalifikationsgruppen. Hvem er de fem lande, som Danmark er i pulje med?

 6. FC Midtjylland blev i sommer danske mestre for første gang i klubbens historie. Hvor mange point vandt de Superligaen med ned til FC København på andenpladsen?

 7. Martin Pusic blev udover DM-titlen også topscorer med 17 mål. Men hvem var Superligaens assistkonge?

 8. FC Midtjylland avancerede fra gruppespillet i Europa League, hvor Manchester United nu venter. Hvilken dansk klub har Manchester United senest mødt og hvad endte kampen?

 9. 14. maj vandt FC København DBU Pokalen for sjette gang i historien med en sejr over FC Vestsjælland efter forlænget spilletid, hvor færingen Brandur Olsen scorede det afgørende mål. Hvem blev kåret til Årets Pokalfighter?

 10. Hvem blev årets målmand i Superligaen 2015 og vandt prisen ”Det Gyldne Bur”?

 11. Hvilken Europæisk storklub gav sin cheftræner en fyreseddel i julegave efter en periode med dårlige resultater, hvor klubben kun formåede at hente et point i seks kampe, der har givet en placering som nummer ni i ligaen?

 12. Hvem vandt sommerens VM-slutrunde for kvinder i Canada?

 13. 6. juni vandt FC Barcelona Champions League med en 3-1-sejr over Juventus. Hvor mange gange har den catalanske storklub vundet verdens største klubturnering?

 14. Manchester Uniteds unge komet Anthony Martial blev tildelt årets Golden Boy-pris, som går til Europas største talent under 21 år. Hvilken dansker var blandt de 40 nominerede?

 15. Hvordan ser den aktuelle Top 3 ud i den hollandske Æresdivision nævnt i rigtig rækkefølge?

 16. Hvem sagde: Jeg vil ikke kalde mig selv noget. Jeg er en almindelig fyr. Min mor ser pressemødet derhjemme. Hvis I vil kalde mig noget, så kald mig ”The Normal One”.

 17. Hvem sagde: Jeg har frygtet dette øjeblik. Jeg kommer til at savne det så meget. Jeg har elsket hvert minut. Og jeg er fuldstændig ødelagt over, at jeg aldrig skal spille foran disse fans igen.

 18. Hvem sagde: Jeg er en bjergged, der bliver ved og ved og ved med at gå fremad. Jeg kan ikke stoppes. Jeg fortsætter bare.