Fodbold

Håb for Danmark? FC Midtjylland åbner op for OL-dialog

FC Midtjylland vil ikke sætte foden ned over for de spillere, som gerne vil til OL. Vi må finde en løsning, lyder det fra klubben.

Tirsdag forlød det, at FC Midtjylland ville nægte sine spillere at rejse til OL, fordi OL ligger midt i sæsonen. Men den historie passer ikke.

- Lad os se om vi ikke kan finde en løsning på det i fællesskab, det tror jeg nu nok, at vi kan, lyder meldingen i dag fra sportsdirektør i FC Midtjylland, Claus Steinlein til TV 2 SPORT.

Pione Sisto og Patrick Banggaard nævnes som to spillere, der kunne være aktuelle i den 18-mands trup, der skal repræsentere Danmark ved de olympiske lege til sommer. Og mens FCK tirsdag var afvisende over for at lade deres spillere komme til OL, så er FC Midtjylland noget mere åben over for idéen.

- Vi har haft en rigtig god snak med Niels Frederiksen - og med DBU. Og det fortsætter vi med, og så ser vi om vi ikke kan finde en løsning, siger Claus Steinlein til TV 2 SPORT:

- Også tror jeg, at folk skal indstille sig på at den helt perfekte løsning ikke findes. Hverken for OL-landsholdet eller klubberne. Så lad os se om vi i samarbejde ikke kan finde den perfekte løsning.

Modsat EM- og VM-slutrunder så er OL ikke en del af Det Internationale Fodboldforbunds kalender. Dermed er det op til klubberne selv at afgøre om de vil frigive spillerne til turneringen.

En af de spillere, der rigtig gerne vil have lov til at rejse til Brasilien til sommer er midtjydernes Pione Sisto.

- At komme til OL vil selvfølgelig være kæmpe stort. Det vil være fedt at repræsentere Danmark og spille med nogle på min egen alder fra rundt omkring i verden, siger Pione Sisto til TV 2 SPORT.

Også Esbjerg fB og Hobro er åbne over for at lade deres spillere deltage ved OL.