Fodbold

Spillerforeningen: Klubber skal frigive spillere til OL

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, mener, at de danske fodboldklubber skal frigive spillerne til OL.

FC København, FC Midtjylland og de andre danske topklubber kan ikke sige, at de ikke vil lade deres spillere deltage i fodboldturneringen ved de olympiske lege i Rio i august.

Ifølge Spillerforeningens direktør, Mads Øland, skal klubberne frigive spillerne til OL, hvis de bliver udtaget af U21-landstræner Niels Frederiksen.

- Spillerne har ret til at møde op og spille OL, hvis de bliver udtaget af DBU. Ja, klubberne skal frigive dem, der bliver udtaget af DBU. Det fremgår direkte af DBU's standardkontrakt, siger Øland til Ekstra Bladet.

Niels Frederiksens forslag om kun at udtage en spiller fra hver klub i Danmark for at undgå konflikter bliver ikke positivt modtaget af Spillerforeningen.

- Vi har en klar forventning om, at DBU altid udtager det bedste landshold. Det er altid unionens opgave. Og det gælder også det danske hold, der skal spille med ved OL, siger Øland.

- Grundreglen for et landshold må og skal altid være, at man udtager de bedste spillere. En slutrunde, uanset om det er EM, VM eller OL, er så vigtig for et land som Danmark.

- Derfor håber jeg, at man kan finde løsninger, som tilfældet har været i Tyskland, hvor sæsonstarten bliver udskudt, påpeger han.

Øverst kan du høre Claus Steinlein udtale sig om sagen.