Godt nyt: Landsholdsprofil klar på OL til sommer

En etablere spiller på A-landsholdet melder sig klar til at spille OL for Danmark til sommer. Jeg håber det virkelig, siger Poulsen.

Det var nok ikke meget bedre nyheder den danske U21-landstræner, Niels Frederiksen, kunne ønske sig.

Yussuf Poulsen har nu meddelt, at han er klar til at spille ved OL til sommer, hvis han kan få lov af sin tyske klub.

- Jeg vil i hvertfald rigtig gerne med. Jeg tror det kan blive en stor oplevelse for os alle sammen, siger Yussuf Poulsen til TV 2 SPORT.

Yussuf Poulsen var med til at kvalificere det danske hold til OL i sommers, da han var en del af den danske trup ved U21-EM i Tjekkiet.

Nu håber Poulsen på, at hans tyske klub RB Leipzig vil give ham muligheden til sommer for at komme med holdet til Rio.

- I sidste ende er det jo klubben, der bestemmer, hvad der skal ske. OL er placeret meget tæt på starten af vores sæson i Tyskland, men det kan godt lade sig gøre, hvis alt flasker sig, siger han.

Poulsen, og det danske mandskab, skal håbe at Leipzig rykker op i Bundesligaen i næste sæson. Det vil nemlig betyde at sæsonstarten bliver skubbet en uge, hvilket vil give den 21-årige dansker en stor mulighed for at komme med til OL, der afholdes de første uger i august.

- Lad mig sige det på den måde, at hvis vi ikke rykker op, så regner jeg ikke med, at kunne komme med. Sæsonen starter en uge før Bundesligaen - i 2. Bundesligaen, og det vil formentlig betyde, at klubben ikke vil sende mig afsted. Så jeg satser meget på, at vi rykker op i denne sæson, lyder det fra Poulsen.

RB Leipzig fører ved vinterpausen 2. Bundesligaen med tre point ned til nr. to.