Fodbold

Esbjerg sælger stortalent til Premier Leagues tophold

Målmandstalentet Daniel Iversen skifter Esbjerg ud med Leicester, hvor han skal stå i lære ved landsmanden Kasper Schmeichel.

Superligaklubben Esbjerg har solgt et af klubbens største talenter, den 18-årige målmand Daniel Iversen.

Ny arbejdsgiver bliver engelske Leicester City, der overraskende topper den engelske Premier League.

Dermed bliver det dobbelt op på danske målmænd i klubben, hvor Kasper Schmeichel siden 2011 har været en sikker sidste skanse for The Foxes.

- Det er en kæmpedrøm, der går i opfyldelse for mig, og jeg kan næsten ikke fatte det, fordi det hele er gået så hurtigt de seneste dage, siger Daniel Iversen til Esbjergs hjemmeside.

Iversen skal i dagligdagen træne med Kasper Schmeichel og de andre målmænd i førsteholdstruppen, mens han skal spille kamp for Leicesters U21-hold i de første år.

- Derefter skal jeg nok lejes ud, så jeg kan blive klar til at spille i Premier League, som jeg går 100 procent efter, siger Daniel Iversen.

Tilbage i december var Iversen på besøg i det centrale England, og det ophold skuffede ikke den unge dansker.

-  Jeg fik det bedste indtryk af Leicester, da jeg var på en uges træningsophold. Alle tog godt imod mig, og jeg fik snakket lidt med Kasper Schmeichel, siger Daniel Iversen.

Leicester oplyser på klubbens hjemmeside, at de har indgået en aftale med Daniel Iversen på tre og et halvt år frem til 30. juni 2019. 

Overgangssummen melder klubberne ikke noget om, men Esbjergs ungdomselitechef Niels Erik Søndergård kalder transferen "et godt salg".

Det er anden gang inden for få uger, EfB sender et ungt talent til Premier League. Ved årsskiftet tiltrådte Lasse Sørensen i Stoke City FC.