Fodbold

Vildt døgn: Sådan ramte det totale kaos Brøndby

Dagens drama i Brøndby blev udløst af en afsløring om kritiske indlæg fra bestyrelsesformanden i falsk navn.

Det har stormet mere i Brøndby i denne uge, end det har gjort de sidste mange år. På et døgn er den administrerende direktør blevet fyret, cheftræneren har sagt op, og regnskabet har vist et underskud på 17 millioner kroner.

Brøndby-trænere de sidste 10 år

2006: René Meulensteen

2007-2008: Tom Køhlert

2009-2010: Kent Nielsen

2010-2011: Henrik Jensen

2011-2013: Auri Skarbalius

2013-2016: Thomas Frank

2016: Auri Skarbalius

Blæsevejret i klubben begyndte for mange år siden, men dette uvejr begyndte tirsdag med en afsløring af bestyrelsesformand og storaktionær Jan Bech Andersens gøren og laden på internettet.

Tilbage står en klub, der nu har skiftet adm. direktør ni gange siden 2007 og nu er på den syvende træner, siden Michael Laudrup stoppede i 2006.

Brøndbys skrækdøgn

 1. 2016

  1. Jan Bech afsløres som "Oscar"

   Ekstra Bladet er de første, der følger op på en historie fra FCK Fanradio om, at Brøndbys bestyrelsesformand Jan Bech Andersen har deltaget i debatten om Brøndbys præstationer på onlineforummet Sydsiden Online.

   Få minutter efter følger BT op med en lignende artikel.

   Blandt andet har Jan Bech Andersen kaldt sin tidligere sportschef Per Rud "100 procent inkompetent".

   Om Johan Elmanders manglende præstationer på banen skrev Jan Bech Andersen under navnet Oscar:

   - Pilen peger kun på Thomas (Frank, red.) og staben. Elmander var Thomas og Pers beslutning - ingen andre. Der er ikke leveret - længere er den ikke, og det får konsekvenser.

  2. Bestyrelsen fyrer direktør

   Morgenen begynder med en fondsbørsmeddelelse fra Brøndby, der oplyser, at adm. direktør Søren Vadmand er blevet opsagt efter en strategievaluering.

   Fyringen er opsigtsvækkende, fordi Vadmand var begyndt i Brøndby 1. september 2015, og altså kun havde været i klubben i få måneder. Han kom fra en direktørstilling i Illum.

   I stedet for Vadmand indsættes Jesper Jørgensen i stillingen som adm. direktør. Han kender posten, for det var ham, der havde den, indtil han blev afløst af Vadmand i september.

   Samtidig blev Morten Albæk forfremmet til næstformand i bestyrelsen.

  3. Stort underskud i regnskabet

   Brøndby IF offentliggør som planlagt sit årsregnskab. Resultatet endte på et underskud på 17 millioner kroner, hvilket også var i omegnen af det forventede.

   Omsætningen i 2015 steg samtidig med 14,2 procent.

  4. Cheftræneren giver op efter bagtaleri

   Efter to et halvt år som træner træder Thomas Frank tilbage. Han oplyser samtidig, at forholdet mellem ham selv og bestyrelsesformand Jan Bech Andersen i lang tid har været anstrengt.

   Efter han hørte om Jan Bech Andersens online-skriverier, holdt Thomas Frank et møde med ham og Troels Bech. Og det viste sig altså, at udtalelserne var dråben for Brøndby-træneren.

   - Det føles næsten som at sige farvel til ens første kærlighed. Det vil følge mig resten af livet, skriver Frank i et farvel til klubben.

  5. Ny midlertidig træner udpeges

   Brøndby mangler en træner, og hurtigt efter Thomas Franks opsigelse udpeges Auri Skarbalius som ny, midlertidig Brøndby-træner. Skarbalius var i forvejen træner for Brøndbys U19-hold.

   Skarbalius, som har en fortid som spiller i klubben, var også træner for Brøndby før Thomas Frank, hvor klubben var meget tæt på nedrykning. Desuden har han været Superliga-træner i HB Køge og Viborg.

  6. Jan Bech Andersen undskylder

   - Jeg har i går aftes og her til morgen talt med både bestyrelsen, Thomas Frank og Troels Bech samt spillerne og medarbejderne i administrationen, og jeg har givet dem alle min uforbeholdne undskyldning, skriver bestyrelsesformanden i et åbent brev til Brøndbys fans.

  7. Pressemøde med Bech og Bech

   På et pressemøde gentager Jan Bech Andersen sin undskyldning og understreger, at han har handlet forkert, men at han har bestyrelsens opbakning til at fortsætte som bestyrelsesformand. Troels Bech er også med ved mødet.

  8. Bech leder efter ny træner

   Troels Bech fortæller, at han i løbet af dagen har fået mere end 20 henvendelser fra trænere, som gerne vil overtage trænerposten i Brøndby, når Auri Skarbalius stopper til sommer. Bech har selv skrevet et par navne ned, og nu begynder hans jagt på at finde den rette mand til posten.