Fodbold

Brøndbys nye mål: Jagter 127 millioner kroner

Brøndbys bestyrelse ønsker at halvere værdien på aktierne og tegne nye aktier for 127 millioner kroner.

Brøndbys bestyrelse er på jagt efter en betragtelig kapitalindsprøjtning på mere end 127 millioner kroner.

Skal planen lykkes, skal bestyrelsen have opbakning til planerne på generalforsamlingen 13. april, og der skal siges ja til flere punkter, før planen kan føres ud i livet.

Først og fremmest ønsker bestyrelsen grønt lys til at halvere værdien af de nuværende aktier i den økonomisk udfordrede klub. En nominel kapital på godt 102 millioner kroner skal halveres ved, at stykstørrelsen på hver aktive nedskrives fra en krone til 50 øre.

Dernæst ønsker bestyrelsen bemyndigelse til at forhøje kapitalen i klubben ved at kunne sælge flere end 255 millioner nye aktier til en værdi af i alt godt 127 millioner kroner.

De nuværende aktionærer skal have fortegningsret på de nye aktier.

Brøndby offentliggjorde tidligere i marts et underskud for 2015 på 17 millioner kroner. Et underskud, der ikke fik den store opmærksomhed på en dag med masser af kaos i klubben.

Cheftræner Thomas Frank sagde op, da storaktionær og bestyrelsesformand Jan Bech Andersen erkendte, at han i et falsk navn har kritiseret Thomas Frank og flere andre.

Trods skandalesagen blev storaktionæren ikke bedt om at gå af de øvrige medlemmer i bestyrelsen, men han ejer også mere end 26 procent af aktierne og har garanteret i en støtteerklæring, at han er parat til at tilføre klubben ny kapital, hvis der er behov for det.

Og ny kapital er der altså behov for.

Generalforsamlingen i Brøndby 13. april begynder klokken 16.