Fodbold

Frida skriver fodboldhistorie: Første kvindelige dommer for divisionsherrerne

Frida Mia Klarlund Nielsen har skrevet sig ind i fodboldens historiebøger. Som den første kvinde har hun nu dømt en divisionskamp for herrer

2. Divisionskampen mellem B93 og B1908 kommer til at gå over i den danske fodboldhistorie. Ikke fordi at nogle af målene i 3-1 sejren til hjemmeholdet var særligt spektakulære, men fordi at kampen blev dømt af en kvinde. For første gang nogensinde i de danske divisioner.

Frida Mia Klarlund Nielsen har været dommer siden 2006. De sidste seks år har hun fløjtet i landets bedste kvinderække og nu har hun så også fået debut som hoveddommer i landets tredjebedste række.

- Det er jo en cadeau, at det lige er mig. Jeg har kæmpet for at komme et skridt op hver gang, og det er, hvad jeg har nået nu,  siger Frida Mia Klarlund Nielsen til TV 2 SPORT.

Efter kampen var debut-dommeren ganske godt tilfreds med sin egen indsats. Det samme var hjemmeholdets træner, Morten Rutkjær

- Jeg kunne ikke mærke den store forskel i dag. For mig var hun helt neutral og når en dommer er neutral, så synes jeg, at en dommer har leveret en god præstation. Så stor ros til hende, siger Morten Rutkjær til TV 2 SPORT.

Hun er et indlysende talent og har gjort det rigtig godt i de kampe, hun har dømt.

Claus Bo Larsen

For ti år siden ødelagde en knæskade Frida Mia Klarlund Nielsen fodboldkarriere og siden har hun satset hårdt på dommergerningen. I 2013 bestod hun DBU’s fysiske test for herredommere og begyndte som linjedommer i 2. division.

- Hun er et indlysende talent og har gjort det rigtig godt i de kampe, hun har dømt. Vi føler, at her har vi med et større dommertalent at gøre, end vi har set førhen, og derfor har vi også valgt at give hende chancen for at dømme 2.division, siger Claus Bo Larsen, tidligere topdommer, og nu formand for DBUs dommergruppe.

I DBU håber de, at flere piger vil følge Frida Mia Klarlund Nielsen eksempel. Og noget tyder på, at der i fremtiden vil være endnu flere kvindelige dommere i de øverste fodbolddivisioner for mænd.

- Der er flere på vej, som gør det rigtig godt. Det er blevet mere in, kan man sige, at være kvindelig fodbolddommer. Og det er jo kun godt. Jeg ser, at vi får langt større konkurrence for at komme til toppen, siger Claus Bo Larsen til TV 2 SPORT.

Næste gang Frida Mia Klarlund Nielsens skal passe fløjte og kort i 2. division er den 10. april, hvor Næsby møder Holbæk