Panama-lækagen

Messi er i søgelyset i kæmpe skattesag

Lionel Messi blandes ind i en ny sag om skattely. Også et medlem fra Fifas etiske komté er nævnt i dokumenter.

Fodboldstjernen Lionel Messi kan trylle med en bold, men måske tryller argentineren også lidt for meget med de penge, han tjener på sporten.

Messi er nemlig et af de mange navne, der optræder i en historisk stor lækage af dokumenter, der angiver personer og virksomheder, som har sendt penge i skattely. Det skriver DR søndag.

Der er tale om 11,5 millioner dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama, der er et af verdens største offshore-advokatfirmaer.

Søndag aften har medier over hele verden offentliggjort historier om, hvilke firmaer, banker, privatpersoner, sportsstjerner og statsledere, som har gjort penge usynlige for stater og skattemyndigheder.

Et af disse navne er altså argentinske Lionel Messi, der fem gange er blevet kåret som verdens bedste fodboldspiller.

Ifølge den tyske avis Süddeutsche Zeitung har Messi sammen med sin far oprettet firmaet Mega Star Enterprises i skattely i Panama.

Messi og hans far, Jorge Horacio Messi, står i forvejen over for en anden sag om skattely, der kommer for retten i slutningen af maj.

De lækkede dokumenter fra Mossack Fonesca trækker også tråde til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), hvor et medlem af organisationens etiske komité Juan Pedro Damiani også er blandet ind i sagen, skriver BBC.

Damiani, der er en uruguayansk advokat, skulle angiveligt have givet advokatbistand til den korruptionsanklagede Eugenio Figueredo i forbindelse med mindst syv selskaber i skattely.

Figueredo blev i maj sidste år anholdt i Zürich i forbindelse med korruptionsskandalerne i Fifa.

De lækkede dokumenter fra Mossack Fonseca blev opsnappet af tyske Süddeutsche Zeitung.

Avisen har delt dokumenterne med det internationale konsortium af undersøgende journalister (ICIJ) og mere end 100 internationale medier, herunder Danmarks Radio og Politiken.