Fodbold

Schmeichel hylder Leicesters betondefensiv: Årsagen til vores succes

Den danske målmand ser Leicesters solide defensiv som den afgørende grund til, at holdet kan blive mester.

Leicester har taget fusen på alle i Premier League i denne sæson, hvor de kongeblå nærmer sig et sensationelt mesterskab.

Holdets sikre sidste skanse, danske Kasper Schmeichel, ser Leicesters forsvar som den altafgørende grund til, at man måske kan levere den ubetinget største overraskelse i Premier Leagues historie.

- Vi forsvarer som et hold, og vi er svære at nedbryde. Det er et privilegium at spille bag Wes Morgan og Robert Huth, siger Schmeichel til AFP om Leicesters duo i midterforsvaret.

Netop Schmeichel, Huth og Morgan blev tidligere på ugen nævnt af Chelsea-anfører John Terry som nogle af sæsonens bedste spillere i Premier League.

Også Leicesters normale førstevalg på de to backpladser, Danny Simpson og Christian Fuchs, har høstet stor anerkendelse i løbet af sæsonen.

- Vores forsvarsspillere kaster sig frygtløst ind i alting. De giver os de bedste muligheder for at vinde kampe, siger Schmeichel.

Leicester har vundet fem af de seneste seks kampe 1-0.

- Vi har et godt fundament for at vinde kampe, når vi er i stand til at holde målet rent. Det er en fornøjelse at spille bag vores forsvar, siger den danske målmand.

Schmeichel og resten af Leicester-holdet skal søndag en tur til nedrykningstruede Sunderland. Her skal man forsøge at beholde eller udbygge den føring på syv point, holdet har ned til Tottenham på andenpladsen. De hvide møder Manchester United i London.

Claudio Ranieris Leicester-tropper startede i manges øjne sæsonen som en kandidat til at rykke ned.

Flere bookmakere i England gav pengene 5000 gange igen, hvis Leicester skulle gå hen og blive mester. Nu kan underhundene for alvor lugte den helt store sensation.

Der resterer seks kampe i Premier League.