Fodbold

Ajax kan spænde ben for Fischers OL: Når man får løn hos os, spiller man her

Ajax' træner, Frank de Boer, vil som udgangspunkt ikke tillade, at Viktor Fischer kommer med til OL.

Niels Frederiksen har en stor opgave foran sig, når han skal udtage det U23-landshold, som skal konkurrere ved OL-slutrunden til sommer.

Fredag blev der lavet en aftale om, at landstræneren ikke kan gøre krav på spillere fra de fire klubber i Danmark, som skal spille europæisk fodbold i næste sæson. Ligesom han heller ikke kan gøre krav på nogen af Superliga-holdenes førstemålmænd.

Men hvis Niels Frederiksen i stedet havde valgt at fokusere på at overtale de danske U23-spillere fra udlandet, kan han måske godt spare sig. For ligesom klubberne i Danmark nødig vil afgive spillere, er billedet det samme i udlandet.

Primært fordi OL-turneringen ligger i august, hvor flere ligaer er gået i gang, og kvalifikationen til europæiske turneringer er begyndt.

I Ajax er Viktor Fischer en mulig spiller til OL-landsholdet, men de vil nødig af med den offensive spiller. Det afhænger dog af, hvor vigtig en rolle danskeren har i klubben til sommer.

- Hvis han er for vigtig for os, vil vi holde fast i vores politik om, at når man får løn her, skal man spille hele året for os og træne med os hele året. Så man skal blive her. Men vi får at se, siger Frank de Boer til TV 2 SPORT.

Landstræner Niels Frederiksen udtalte i forbindelse med den nye aftale med klubberne, at han godt kan sætte sig ind i deres sted, selv om det sætter ham i en dårlige position til at udtage holdet.

-Enhver landstræner vil helst kunne udtage frit blandt alle spillere, men jeg har fuld forståelse for klubbernes udfordringer og vigtige kampe.

- Nu vil jeg gå i dialog med klubberne og se om vi kan blive enige om flere spillere end dem, de er forpligtet til at stille til rådighed. Vi har først truppen på plads, når der er afklaring, siger han i en pressemeddelelse fra DBU.