Fodbold

OL-aftale på plads: Ingen spillere fra topklubber med

En aftale forud for OL til sommer er nu faldet på plads. Dermed er det opstillet en række krav for, hvilke spillere der kan blive udtaget til OL

Divisionsforeningen er blevet enige om en række kriterier i forhold til udtagelsen af spillere til OL-truppen til sommer. Det meddeler DBU.

Blandt andet har DBU accepteret ikke at udtage spillere fra de fire danske klubber, der kvalificerer sig til europæiske kampe.

- Det er rigtigt glædeligt, at klubberne er med på en fælles aftale om at frigive spillere, selv om de ikke er forpligtet til det. Vi ved, at flere andre lande har lignende udfordringer uden at kunne nå enighed.

- Vi ser aftalen som et godt udgangspunkt og vil nu gå i dialog med klubberne om at få sammensat et godt OL-hold,” siger elitechef i DBU, Kim Hallberg

U21-landstræner Niels Frederiksen er tilfreds med, at der nu er klarhed over, hvilke spillere han kan udtage, nå han skal sætte navne på bruttotruppen 1.juni.

-Enhver landstræner vil helst kunne udtage frit blandt alle spillere, men jeg har fuld forståelse for klubbernes udfordringer og vigtige kampe. Nu vil jeg gå i dialog med klubberne og se om vi kan blive enige om flere spillere end dem, de er forpligtet til at stille til rådighed. Vi har først truppen på plads, når der er afklaring, siger han.

I aftalen er der følgende krav og undtagelser fra DBU og Divisionsforeningen. De er som følger:

- Alle klubber er forpligtet til at stille 2 spillere til rådighed

- Det omfatter ikke klubbernes førstemålmænd

- Hver klub kan vælge én spiller, der ikke står til rådighed at DBU

- Niels Frederiksen udtager ikke spillere fra de fire klubber, der spiller europæiske kampe