Rio 2016

DIF-formand: FIFA er ved at få fodbold smidt ud af OL

Fodbold kan miste pladsen ved OL, hvis FIFA ikke laver om i sin kalender, mener DIF's formand.

Fodboldturneringen til de olympiske lege i Rio kommer ikke til at bestå af sportens absolut største navne.

Det internationale fodboldforbund, FIFA, har nemlig ikke holdt sin kalender fri i OL-perioden. Det møder hård kritik fra formanden for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard, der også er bestyrelsesmedlem af den europæiske olympiske komité.

- Det er frygteligt ærgerligt, og det er et brud med den aftale, der var med IOC (den internationale olympiske komité, red.) om at holde det fri i kalenderen, så de bedste spillere kunne stille op til OL, og det kommer ikke til at ske fremover, siger Niels Nygaard til TV 2 SPORT.

FIFA's håndtering kan få store konsekvenser for fremtidens lege, som meget vel kan blive helt uden verdens største sport.

- Hvis ikke FIFA lover helt klart frem til Tokyo i 2020, at de bedste spillere er fri til at deltage ved OL, så kommer fodbold ikke med, siger Niels Nygaard.

- Det er ærgerligt både for fodbold og for det olympiske, fordi fodbold er en af de helt store idrætsgrene, og så er det jo fint at have fodbold med til OL.

- Omvendt når alle de andre idrætsgrene stiller med de bedste udøvere, så kan det jo ikke gå, at der er en idræt, hvor det ikke finder sted.

Fodboldturneringen ved OL er speciel på den måde, at det er en U23-turnering, hvor der dog må udtages tre ældre spillere til holdene.

- Der er lavet en udmærket løsning med, at det er spillere under 23, der kan stille op. Og det er fint, men så skal det til gengæld også være de bedste spillere, der stiller op.

Danmark er for første gang i 24 år med i den olympiske fodboldturnering, efter at det danske U21-landshold sidste sommer nåede semifinalen ved EM.