Fodbold

Liverpool-spiller testet positiv for doping

Den franske landsholdsspiller, Mamadou Sakho, der til dagligt spiller i Liverpool, er blevet taget i en dopingtest.

Nogle vil måske tænke, at det måtte komme.

Efter den senere tids dopingskandaler i tennis, atletik og cykling, var det et spørgsmål om tid, før fodboldens verden også ville blive ramt.

Det er sket nu. Igen, kan man fristes til at sige. For selv om doping i fodbold er en sjældenhed er det sket før. 

Liverpool-stopperen Mamadou Sakho er angiveligt testet positiv for et fedtforbrændende stof, oplyser den franske radiokanal RMC. Sakho har spillet 22 Premier League-kampe for Liverpool i denne sæson. Han scorede, da Liverpool for nylig slog Dortmund ud af Europa League.

Den 26-årige forsvarsspiller, som blev hentet til Anfield i 2013 fra Paris Saint-Germain, har spillet 28 landskampe for Frankrig.

Ifølge klubben er Mamadou ikke suspenderet i Liverpool, men han vil ikke spille kamp. Det skriver de i en pressemeddelelse lørdag, hvor de dog ikke nævner spilleren ved navn. 

Den engelske fodboldklub bekræfter, at Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, fredag har kontaktet Liverpool omkring et brud på antidoping-reglementet. 

"Spilleren er ikke suspenderet. Klubben har efter konsultation med spilleren besluttet, at spilleren ikke er til rådighed for kampe, mens sagen kører," skriver Liverpool på klubbens hjemmeside. 

Dopingsager er sjældne i international fodbold, men det er desværre sket før. 

Den ivorianske spiller Kolo Touré blev i 2011 suspenderet i Manchester City efter en positiv dopingprøve. Kan endte med at få et halvt års karantæne.

Den tidligere Chelsea-profil Adrian Mutu og brasilianske Romario er også eksempler på spillere, der har været lidt for tæt på de forbudte stoffer.

Liverpool møder lørdag klokken 16.00 Newcastle på hjemmebane.