Fodbold

Arbejdsløs Bendtner: Her er hans muligheder

Nicklas Bendtner er fortsat klubløs, men har stadig muligheder på transfermarkedet - hvis han altså pakker sportstasken og tager et fly i dag.

Nicklas Bendtner har efterhånden et langt klub-CV, og har brændt en del broer på sin vej fra klub til klub i fodboldeuropa. Senest i tyske Wolfsburg, som gav den udskældte, danske landsholdsangriber et meget sigende 'Heraus!' med ud af døren, da klubben ligefrem betalte 'skandaleangriberen' Bendtner for at forsvinde.

Det er efterhånden længe siden, Bendtner har været flyvende på fodboldbanen, og når han nu igen står med sportstasken i hånden og overvejer sine muligheder, er der ikke mange; i de fleste lande er det såkaldte transfervindue lukket i, og som den lille pige med svovlstikkerne fra HC Andersens eventyr, kan Bendtner kun stå udenfor og kigge ind.

I fodboldens verden er der nemlig strenge regler for, hvornår en fodboldklub må købe og sælge spillere. 'Transfervinduet' - den periode, hvor klubberne må handle - er forskelligt fra land til land, og det betyder, at Bendtner ikke bare kan skifte klub, som han har lyst til. For eksempel må engelske klubber først handle spillere fra 9. juni til 31. august, så England er i øjeblikket lukket land for danskeren.

Men Nicklas Bendtners fodboldskæbne behøver dog ikke blive så tragisk som den lille piges. Der er i skrivende stund ti lande, hvor tranfervinduet står på klem - eller ligefrem på vid gab - men det kræver i bogstaveligste forstand, at Bendtner igen kommer på vingerne; de fleste destinationer er nemlig temmeligt eksotiske.

Her er Bendtners muligheder lige nu:

Filippinerne: Transfervinduet har åbent fra 20. april til 26. april kl. 23.59.

Niger: Transfervinduet har åbent fra 1. april til 30. april kl. 23.59.

St. Lucia: Transfervinduet har åbent fra 7. februar til 30. april kl. 23.59.

Finland: Transfervinduet har åbent fra 12. februar til 5. maj kl. 23.59.

Elfenbenskysten: Transfervinduet har åbent fra 11. april til 6. maj kl. 23.59.

Malawi: Transfervinduet har åbent fra 21. februar til 8. maj kl. 23.59.

Puerto Rico: Transfervinduet har åbent fra 15. februar til 8. maj kl. 23.59.

Canada: Transfervinduet har åbent fra 18. februar til 11. maj kl. 23.59.

USA: Transfervinduet har åbent fra 18. februar til 11. maj kl. 23.59.

Island: Transfervinduet har åbent fra 22. februar til 15. maj kl. 23.59.

Turen går til...

Umiddelbart er der ikke ret mange lande på listen, der virker specielt tiltalende for en spiller som Bendtner, der tilmed er notorisk for at forlange en løn, der i mange klubbers vurdering er langt højere, end hans præstationer i karrieren berettiger til. Når dét er sagt, så kunne en tur til USA måske være en mulighed for Bendtner; hér er hans rygte formodentlig ikke løbet ham så langt i forvejen som i Europa.

Hvis Bendtner lader lønkrav være lønkrav for en stund, og vælger at spille i en amatørklub for at få kamptræning, vil det heller ikke engang hjælpe. En spiller, der allerede har været på kontrakt og har spillet for én klub, og som skifter til en anden, må nemlig ikke spille for sin nye klub før næste halvsæson, ifølge DBU's regler. Uanset om den nye klub spiller Superliga eller Serie 6.

Mulighederne er ved at være udtømte for Bendtner - og næste tur skal nok være til lufthavnen.

Bendtners turbulente Wolfsburg-tid

 1. 2014

  1. November

   Wolfsburg-træner Dieter Hecking fortæller til tyske medier, at han har haft en samtale med Nicklas Bendtner omkring danskerens attitude og indstilling til træning, som Hecking ikke er tilfreds med.

   Det er årsagen til, at Bendtner i flere kampe ikke har været udtaget til holdet.

    

 2. 2015

  1. April

   Nicklas Bendtner kommer en time for sent til træning i Wolfsburg og bliver smidt af holdet til weekendens kamp mod Schalke 04 som straf.

  2. Maj

   Den samlede Wolfsburg-trup skal til et fanarrangement, hvor der skal skrives autografer, tages billeder og gives igen til de fans, der hver weekend bakker holdet op.

   Nicklas Bendtner melder som den eneste afbud, da han har hovedpine. Samme aften som fanarrangementet foregår, bliver Bendtner ifølge Kicker dog spottet på en restaurant sammen med nogle venner.

  3. Juli

   Cheftræner Dieter Hecking er så utilfreds med Nicklas Bendtners form og arbejdsindsats, at danskeren i flere dage bliver sat til at træne konditionstræning på egen hånd, mens resten af truppen træner sammen.

    

 3. 2016

  1. Februar

   Mens resten af truppen rejser til udekamp i Champions League, poster vragede Nicklas Bendtner et billede på Instagram af sig selv og en stor Mercedes med teksten "På vej til endnu en session".

   I Wolfsburg er Volkswagen storsponsor og den absolut største bidragyder, hvorfor alle ansatte skal køre i Volkswagen-biler, når de optræder i klubregi. Andre bilmærker bliver ganske enkelt ikke lukket ind på træningsanlægget. Derfor var Wolfsburg-ledelsen alt andet end tilfreds med Bendtners Mercedes-billede. Sportsdirektør Klaus Allofs siger, at billedet kommer til at koste Bendtner penge.

    

  2. Nicklas Bendtner kommer 45 minutter for sent til en morgentræning i en periode, hvor han i forvejen er langt fra spilletid, da han slet ikke er en del af Wolfsburg-truppen til kampene.

   Han bliver udelukket fra resten af morgentræningen og bliver sat til at løbe for sig selv til eftermiddagstræningen. Ifølge tyske medier er Bendtners agent Ivan Marko Benes rejst til Wolfsburg for at snakke med sportsdirektør Klaus Allofs. Allofs siger på et pressemøde, at sagen bliver klaret internt, men at den får konsekvenser.
    

   Efter episoden midt i marts deltager Bendtner ikke længere i den kollektive træning, og den 31. marts melder Wolfsburg, at klubben har fritaget den danske angriber fra al træning. På sin hjemmeside tilføjer Wolfsburg, at der arbejdes på en løsning omkring danskerens fremtid i klubben, og at der snart træffes en beslutning.

Kilde: Ritzau

Nicklas Bendtner har også tidligere været rygtet til Kina, men den mulighed ser kommentator og journalist Peter Brüchmann ingen chance for.