Fodbold

Durmisi håber på Brøndbys accept: Vil rigtig gerne til OL

Brøndby IF kan nægte Riza Durmisi at tage til OL, men landsholdsspilleren håber, at han får lov.

Når OL-flammen bliver tændt i Rio til august, bliver det med et dansk fodboldlandshold som en del af det store cirkus. Og der venter en kæmpeoplevelse for spillerne, når de brasilianske værter med Neymar i spidsen agerer modstander i gruppespillet.

Nu skal jeg passe på, hvad jeg siger. Men man vil jo rigtig gerne

Riza Durmisi om OL

Spørgsmålet er bare, hvilket hold U21-landstræner Niels Frederiksen kan stille med i den kamp.

Klubberne er nemlig ikke meget for at frigive deres bedste spillere til OL-turneringen, som ligger skidt i forhold til diverse klubturneringer.

Derfor er de spillere, der er i spil til en OL-billet, afhængige af deres klubbers nåde. En af dem er venstrebacken Riza Durmisi fra Brøndby.

- Nu skal jeg passe på, hvad jeg siger. Men man vil jo rigtig gerne, men man skal også acceptere klubbens beslutning. Men hvis deres beslutning er, at de gerne vil lade mig gå, så vil jeg rigtig, rigtig gerne, siger han til TV 2 SPORT og lukker med et stort smil.

DBU og Niels Frederiksen har indgået en aftale med Superliga-klubberne om, at hver klub skal stille mindst to spillere til rådighed til OL-truppen. Dog kan klubberne også vælge én spiller, som ikke kan udtages til OL.

Desuden har DBU lovet ikke at udtage spillere fra de fire danske hold, der skal spille europæiske kampe. OL-turneringen lapper nemlig både ind over starten på Superligaen og de vigtige kvalifikationskampe til de europæiske turneringer.

Sidst men ikke mindst har klubberne ret til at holde deres førstemålmand ude af OL-planerne, og det kan få betydning for Brøndby-keeper Frederik Rønnow, som dog ikke kan skjule, at han også gerne spiller med i Rio, hvis han får muligheden:

- Jamen det er jo lidt en konflikt, det her. Selvfølgelig så er det de her ting, som er kæmpestore for fodboldspillere, og det ville da også være vildt at få lov at opleve. Jeg oplevede EM for U21, hvor jeg dog ikke spillede, men der er bare noget særligt over de her slutrunder, så det er jo selvfølgelig noget, jeg gerne vil. Men det ligger så langt væk lige nu, så det har jeg ikke taget stilling til på noget tidspunkt, siger han til TV 2 SPORT.

Hele problematikken om udtagelse af spillere til OL er opstået, efter det internationale fodboldforbund FIFA har ændret reglerne, således at ingen klubber er forpligtet til at frigive spillere til turneringen.

Det specielle ved fodboldturneringen under et OL er desuden, at OL er forbeholdt unge spillere – denne gang spillere født tidligst den 1. januar 1993. Dog må hvert land udtage tre spillere, som er ældre.

DBU skal indsende en OL-bruttotrup på 35 spillere senest den 1. juni og den endelige OL-trup senest den 14. juli.