Fodbold

USA-Jimmy: Du er velkommen herovre, Bendtner

Nicklas Bendtner er nok en gang på klubjagt, og selvom den danske angriber har brændt mange broer, er der stadig ét sted, hvor han er velkommen.

Den vragede landsholdsangriber Nicklas Bendtner er arbejdsløs og på jagt efter en ny klub, efter at han igen er faldet i unåde hos en arbejdsgiver - senest i tyske Wolfsburg. Men selvom opgaven er svær for den skandaleplagede angriber, er den ikke umulig.

For at kunne give et bud på Nicklas Bendtners fremtid, behøver man blot se tilbage på fortiden. I forrige århundrede var der kun én destination for en mand, som havde et talent, en drøm eller en ambition, men som ikke længere var velkommen i Europa: USA.

Og et skifte til en klub i den bedste nordamerikanske fodboldliga Major League Soccer er bestemt ikke urealistisk for Nicklas Bendtner, mener den tidligere MLS-spiller og nuværende cheftræner i fodboldklubben Oklahoma City, Jimmy Nielsen.

- Jeg tror, han har en fair chance for at komme til USA og spille. Der er ingen tvivl om, at han er en klassespiller, når tingene kører for ham, og han har ro på de private ting. Jeg tror, han ville kunne gøre en kæmpe forskel i den her liga. Han er en taktisk snu angriber, der er fysisk stærk, teknisk fremragende for sin størrelse, og der er mange klubber, der står og mangler en angriber med hans kvaliteter. Jeg tror, han ville være et mega hit i USA, siger den tidligere målmand til TV 2 SPORT.

Bendtner er efter mandagens fritstilling arbejdsløs, og da transfervinduet er lukket i alle de store ligaer er hans muligheder begrænset. Enten skal Bendtner holde en lang sommerferie og finde en ny klub, når transfervinduet åbner igen i hele Europa, eller også skal han vælge et af de lande, hvor det stadig er muligt at skifte klub. Som f.eks. i USA.

Mulighedernes Land

- De fleste, der følger intenst med i fodbold i USA, ved, hvem Nicklas Bendtner er. Jeg synes, han har bevist i perioder, at han er en top-kvalificeret angriber. Så de trænere og sportsdirektører rundt omkring, de er da 100 procent klar over, hvem Bendtner er, det er jeg ikke et sekund i tvivl om.

- Han har alle de sportslige egenskaber til at blive et mega hit herovre. Alle de ting om ham privat, det er jo ting, der skal gå hånd i hånd. Selvfølgelig skal han fungere i dagligdagen, og dér tror jeg også, amerikanerne ville være lidt mere large end de eventuelt har været i Wolfsburg. Jeg siger ikke, det er acceptabelt, det han har gjort, men men his han leverer på banen, så der de også lidt mere gennem fingre med at han skulle træde ved siden af en gang imellem.

Bendtners agent, Ivan Marco Benes, har efter mandagens fritstilling skrevet på twitter, at han går i gang med at finde en ny klub til Bendtner. 

- Jeg er sikker på, at Bendtners rågivere har en finger på pulsen i MLS også. Skulle de eventuelt få brug for hjælp, så ved jeg godt, hvem de skal kontakte, men det holder jeg for mig selv, griner Jimmy Nielsen.