Fodbold

'Right to Dream Park' - Her er Danmarks mærkeligste stadionnavne

Farum Park er det seneste superligastadion, der får et sponsornavn - og der er efterhånden mange gode bud på Danmarks mærkeligste stadionnavn.

Brøndby Stadion er nu det sidste af sin art i Superligaen: En traditionsrig, dansk fodboldfæstning med et lige så traditionelt navn - et navn, der refererer til det sted, hjemmeholdet kommer fra. Og samtidig et stadionnavn, der tilhører en uddøende art i Danmark.

I dag blev endnu et navn nemlig føjet til listen over danske stadioner med sponsornavne; Farum Park skal ikke længere hedde Farum Park. I stedet vil FC Nordsjællands hjemmebane i fremtiden bære navnet 'Right to Dream Park'.

Det storladne stadionnavn, der leder tankerne hen på Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford med tilnavnet 'The Theatre of Dreams', kommer af fodboldakademiet 'Right to Dream', der blev stiftet i Ghana omkring årtusindskiftet af den britiske forretningsmand Tom Vernon. Den samme Tom Vernon, som sidste år stod i spidsen for den investorgruppe, der købte sig ind i FC Nordsjælland, og som i dag er bestyrelsesformand i klubben. 

Efter navneskiftet er Right to Dream Park langt fra det eneste stadion i Danmark, som man skal være inkarneret fodboldfan for at kunne parre med et hold eller en by - listen er lang, men her er de tre superligastadioner, som vi på TV 2 SPORT mener har de mærkeligste navne:

Superligaens tre mærkeligste stadionnavne

  1. Tre-For Park

    Hed oprindeligt Odense Stadion, men er nu sponsoreret af et energiselskab, hvis navn ikke indeholder antydningen af tilhørsforhold til byen Odense eller klubben OB.

  2. BioNutria Park Randers

    Hedder ganske vist noget med Randers, jovist. Men BioNutria producerer gødning - og er det noget, man har lyst til at associere sin fodbold klub og de lokale helte med? Nej, vel?

  3. Telia Parken

    Bar engang det stolte navn Københavns Idrætspark. Nu er landsholdets og FC Københavns hjemmebane sponsoreret af et teleselskab - et svensk teleselskab. Det danske nationalstadion, sponsoreret af svenskere. Det hænger ikke sammen.

Det er ikke kun i Superligaen, at navnesponsorater af stadioner gør sit indtog. Også i de lavere fodboldrækker i Danmark finder man eksempler på besynderlige stadionnavne.

For eksempel spiller den tidligere Superligaklub Herfølge, som nu i øvrigt hedder HB Køge, ikke længere på Herfølge Stadion, men på det noget mindre mundrette 'SEAS-NVE Park'.

FC Fredericia har ikke længere til huse på Fredericia Stadion, men på 'Monjasa Park', og endnu længere nede i rækkerne får spillerne i NB Bornholm ikke længere græs under støvlerne på Nexø Station, men på 'Familien Kjærstrup Arena'.