Fodbold

Brøndby kunne ikke få ham, men nu har Uniteds danske topfigur fået nyt job

Casper Stylsvig er forlader Manchester United til fordel for en stilling hos Fulham. Jeppe Vejlø / Scanpix Denmark

Den højest placerede dansker i international fodbold, Casper Stylsvig, forlader Manchester United og vil nu føre Fulham tilbage til Premier League

På mandag går Casper Stylsvig ind ad døren til en helt ny virkelighed i London. Farvel til Manchester United, Old Trafford og Louis van Gaal og goddag til Fulham FC, Craven Cottage og udsigt til Themsen.

Efter otte år hos Manchester United og positionen som ’Global Sponsorship director’ i Manchester United har den 43-årige dansker valgt at forlade de helt store budgetter i en af verdens største fodboldklubber og i stedet sætte fokus på en ny vision.

Casper Stylsvig var for tre år siden favoritten til at blive direktør i Brøndby IF, da Aldo Petersen og en gruppe investorer overtog den danske traditionsklub. Der var dialog, forhandlinger og et projekt, som var offensivt, men som trods alt ikke matchede et skifte væk fra et af klodens og hele underholdningsindustriens største brands, så derfor blev det aldrig til et skifte hjem til Danmark.

Nu bliver Casper Stylsvig ’Chief revenue officer’ i Fulham FC og får ansvaret for hele London-klubbens omsætning, lige som han får en plads i klubbens bestyrelse.

-Det er en noget mindre klub, men også med en væsentlig større indflydelse. Visionen er, at vi skal i Premier League efter næste sæson, siger Casper Stylsvig til TV 2.

Klubbens ejer er milliardæren Shahid Khan, der også ejer den amerikanske football-klub, Jacksonville Jaguars. Khan købte Fulham af Mohamed Al-Fayed i juli 2013 og er milliardær i dollars og har siden sin ankomst til USA som 16-årig udviklet sin virksomhed til at have mere end 16.000 ansatte. Og så er Shahid Khan – eller ’Shad’ som han kaldes – også kendt for sit markante cykelstyrs-overskæg.

Han er på forskellige lister placeret som en af klodens 400 rigeste personer og er den mest velhavende person af pakistansk oprindelse. Hans primære erhvervsmæssige gøremål centrerer sig om virksomheden Flex-N-Gate, der med baggrund i Khans uddannelse som ingeniør især opererer i bilindustrien.

-Khan har skiftet meget ud i Fulham og har fået sat et hold, som gør det virkelig interessant. Man har de rigtige visioner og de rigtige personer, som gør denne udfordring interessant for mig, siger Casper Stylsvig som forklaring på, hvorfor han forlader Manchester United og tiltræder i en klub, der lige nu befinder sig lige over nedrykningsstregen i Championship, den næstbedste engelske række.

Casper Stylsvig har en MBA-uddannelse fra ESADA business school i Barcelona og har tidligere i karrieren også arbejdet i FC Barcelona. Det var her, han var central i Barcelonas indgåelse af aftalen med Unicef