Fodbold

Dansk Leicester-fan: Den her følelse glemmer jeg aldrig

60-årige Peter Netuka er født i Leicester, men opvokset i Danmark. Han har været fan af Leicester City FC, så længe han kan huske. Følelsen han fik, da det engelske mesterskab landede i Leicester, glemmer han aldrig. Peter Netuka / Peter Netuka

Peter Netuka fra Juelsminde troede ikke sine egne øjne, da han mandag aften kunne se sin barndomsklub Leicester City blive engelsk mester.

60-årige Peter Netuka er født i Leicester, men opvokset i Danmark. Han har dog aldrig sluppet sine engelske rødder, og han har været fan af Leicester City FC lige så længe, han kan huske. Mandag aften skete det utænkelige. Leicester City blev engelsk mester - en præstation Peter Netuka endnu ikke helt har forstået. 

Mandag aften var der lokalderby mellem Chelsea og Tottenham. Et opgør Tottenham skulle vinde for at holde sig inde i mesterskabskampen. Men da Chelsea-spilleren Eden Hazard udlignede kort før tid, og dommeren fløjtede kampen af ved resultatet 2-2, kunne Leicester City-spillerne og -fans bryde ud i jubel. 

- Jeg sad hjemme og så kampen alene. Jeg havde ikke nerver til andet. Normalt jubler jeg ikke, når Chelsea scorer, men det gjorde jeg i går. Det var helt uvirkeligt, da de udlignede før tid, og kampen blev fløjtet af, siger Peter Netuka til TV 2 SPORT. 

Unbelievable!

Den 60-årige Leicester-fan, der til daglig bor og arbejder i Juelsminde, er dagen derpå stadig rystet og lykkelig over præstationen. 

- Da kampen blev fløjtet af, kunne jeg slet ikke fatte, at vi var mestre. Det gør jeg stadig ikke. Det har været så mærkeligt at vågne i dag. Min telefon har bare bippet hele aftenen og morgenen med folk, der ønsker mig tillykke, siger han. 

Selvom oplevelsen fra i går endnu ikke har bundfalet sig hos Peter Netuka, så ser han frem mod næste sæson med en blanding af glæde, forundring og stor optimisme. 

- Tænk sig at lille Leicester er løbet med det engelske mesterskab. Vi kæmpede om at undgå nedrykning sidste sæson, og nu er vi engelske mestre, og vi skal spille Champions League i næste sæson. Jeg har aldrig været opmærksom på lodtrækningen til Champions League, men det skal jeg følge med i i år - unbelievable, siger han og griner. 

Lørdag kan Peter Netuka se frem til en tur på pub med venner og bekendte, hvor de skal nyde mesterskabet og sæsonens sidste hjemmekamp. 

- Om vi vinder eller ej, så bliver det fantastisk. Jamen altså, jeg er bare så glad, siger han.