Fodbold

Fodboldekspert om Leicester-triumf: Det største i fodboldhistorien

Ingen tvivl hos Morten Bisgaard: Leicesters mesterskab er det største nogensinde på klubplan.

Da Chelseas Eden Hazard udlignede til 2-2 imod Tottenham i det 83. minut og dermed sendte mesterskabet Leicesters vej, blev der skrevet fodboldhistorie.

- Det er det største, der er sket i fodboldhistorien – i hvert fald klubmæssigt. Det er svært at gå tilbage i tiden og finde noget, der er endnu større, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bisgaard om Leicesters Premier League-mesterskab.

Det var klubbens første mesterskab nogensinde, og det er første gang i 38 år, at et hold vinder Premier League før første gang. Sidst det skete var i 1978, da Nottingham Forest FC vandt titlen.

Siden har det været hold, der har prøvet at vinde mesterskabet før. Og det er der en god grund til ifølge eksperten.

- Polariseringen i fodbold er blevet endnu større. Det er verdens rigeste og største liga. Forskellen mellem de rige og de mindre rige klubber er blevet meget stor, siger Morten Bisgaard.

Fantastisk for fodbolden

I denne sæson havde Leicester det 17. største budget i ligaen med 20 hold. Derfor er Leicesters triumf opfriskende for hele fodboldverdenen.

- Det er helt fantastisk for fodbolden selv, hvor mange ligaer efterhånden er blevet meget forudsigelige.

Forudsigelig var Leicesters mesterskabssæson ikke. Inden sæsonen kunne spillefuglene score store penge for en Leicester-triumf. Bookmakere tilbød op til odds 5000 inden sæsonen.

- Det er en sensation, og vi kunne ikke se det komme.

Champions League og forsvarende mestre

I den kommende sæson venter der et europæisk eventyr for klubben. Og chancerne for succes er gode ifølge Morten Bisgaard.

- Selvfølgelig kan Leicester også komme langt i Champions League. Det er endnu mere usandsynligt, at de genvinder ligaen i næste sæson, siger han og nævner netop Champions League som en vigtig ting for klubben.

- Nu har Leicester også muligheden for at holde på spillerne – de vil nemlig også gerne spille Champions League, siger han.