Fodbold

Glædesrus, forløsning og tårer: Leicester-fans havde en mindeværdig nat

Fodboldfans i Leicester sov ikke natten til mandag. De fejrede mesterskabet, ingen havde set komme.

"Wild night is calling" synger Van Morrison i kæmpehittet fra 1971 med titlen "Wild Night". En vild nat var også, hvad folkene i Leicester havde sig.

Om de sang med på netop den sang natten til tirsdag skal være usagt. Musik var nok ikke nødvendigt. Glæde lavede en smuk lydramme til fejringen af en af fodboldhistoriens største sensationer. 

 Mesterskabet kom i hus takket være Chelsea, der spillede 2-2 mod Leicester eneste konkurrence, Tottenham. Det blåblusede hjemmehold kom dog bagud 0-2, og dermed så det ud til, at Leicester måtte udsætte festen til weekenden.

.

Sådan skulle det dog ikke gå. Først reducerede forsvarskrumtappen Gary Cahill til 1-2. Efter en hårdtspillet kamp med høj intensitet dukkede Eden Hazard op i det 83. minut og lavede et flot udlignende mål. 

Og så løb folk ud på gaderne. De vidste ikke, hvad de skulle gøre af sig selv. De hoppede på biler, løb rundt og smed tøjet. Vores reporter i Leicester, Jonas Bo Nielsen, var til stede. Han så euforien på tætteste hold.

.

Inden sæsonen gav et Leicester-mesterskab 5000 gange igen hos bookmakerne. Og det var de færreste, der spillede den. Dem, der gamblede og troede på det umulige, må sidde med et stort smil i dag.

Ude på gaden ville jublen ingen ende tage. Nedenfor havde en Leicester-fan taget et stort Algeriet-flag på til ære for holdets stjernespiller Riyad Mahrez.

.
.
.
.
.
.
.