Fodbold

Schmeichels søster: Kasper er for længst trådt ud af fars skygge

Kasper Schmeichels familie jubler over danskerens succes og mener, at sammenligningerne med hans berømte far skal til at stoppe

Kasper Schmeichel har ikke haft meget tid til at fordøje det netop vundne mesterskab. Tirsdag stod den nemlig på træning igen, fordi Leicester skal spille kamp på lørdag.

Til gengæld har hans mor og søster i Danmark haft tid at glæde sig over målmandens bedrift.

- Jeg er så stolt af ham. Jeg kan slet ikke beskrive det, siger lillesøster Cecilie Pilkær Schmeichel til TV 2.

Hun er i gang med at lave en skrapbog om storebroderens bedrifter, og der har de seneste dage været nok at tage af fra både danske og engelske avisforsider.

- Det er så fantastisk. Det fortjener han virkelig. Da jeg snakkede med ham, kunne man høre smillet på ham. Jeg kunne høre, at han var til træning i baggrunden, og der var glæde og grin. Man kunne bare høre, at det var en fest, siger Cecilie Pilkær Schmeichel.

Især engelske medier har den senere tid trukket paralleller til hans far, Peter Schmeichel. For ikke bare har de begge to nu vundet det engelske mesterskab. Begge vandt det også den 2. maj, og begge vandt de det som 29 årige.

Men sammenligningerne bør stoppe nu. Det mener Kasper Schmeichels søster, som synes, at medierne lidt for længe har fokuseret på den skygge, hans far har kastet.

- Det er længe siden, at han er trådt ud af den, synes jeg, men det bliver der fortsat kørt rundt i, siger søsteren.

- Folk tror, at når man er en Schmeichel, så kommer man ekstra nemt til tingene. Men tværtimod. Vi skal arbejde ekstra hårdt for at bevise, at når vi gør noget, er det ikke, fordi et kendt efternavn har skabt det for os, siger hun til TV 2.

Samme holdning har Kasper Schmeichels mor. Hun mener, at Leicester-målmanden har sat sit eget aftryk på det berømte efternavn.

- Det har ikke altid været en fordel, tværtimod. Han er jo altid blevet sammenlignet, og når man knokler så meget, som han gør og lægger så meget i det, så vil man jo gerne anerkendes for sine egne præstationer og ikke skulle høre om andres, siger Bente Schmeichel til TV 2.

Så derfor jubler hun i dag over, hvad sønnen har opnået.

- Jeg er da mega stolt. Det er der vist ingen i min omgangskreds, der er i tvivl om. Det holder jeg ikke for mig selv, det kan jeg slet ikke. Jeg kan næsten ikke være i mig selv. Det er så flot, siger Bente Schmeichel til TV 2.