Fodbold

Delaney har planen klar: Her vil han fortsætte karrieren

Thomas Delaney på bolden mod OB. Frank Cilius / Scanpix Denmark

Den danske landsholdsspiller Thomas Delaney vil prioritere en klub, der kan tilbyde spilletid på kort sigt.

FC København-anfører Thomas Delaney føler sig parat til at skifte til en fodboldklub i den bedste tyske eller engelske fodboldrække i sommerens transfervindue.

Et skifte til Holland, hvor Æresdivisionen er kendt for at være en god mellemstation for danske spillere, vil ikke være så attraktivt som for få år siden.

- Tyskland vil være et oplagt mål. Eller England måske. De to lande, lyder det fra Delaney.

- Jeg tror ikke, Holland skal være mit næste skridt. Man skal ikke undervurdere de hollandske hold. Der er mange dygtige fodboldspillere, men jeg vil gerne tage skridtet videre også min alder taget i betragtning.

- Hvis jeg var 21 år og i nogenlunde samme situation, så havde det måske været en anden vej, jeg skulle gå.

- Det er hele pakken, der betyder noget. Og der er også noget økonomi og geografi i det. Men det er en stor prioritet, at der skal være spilletid kort ude i fremtiden, fastslår Delaney.

Et klubskifte vil på mange måder være skelsættende for 24-årige Delaney, som i hele karrieren kun har spillet for FCK.

- Jeg kan jo ikke sammenligne det med noget. Det bliver mit første klubskifte nogensinde. Ikke engang i ungdomsfodbolden har jeg prøvet noget andet. Så jeg ved sgu heller ikke, hvad jeg går ind til.

- Det kan både være en fordel, at en ny klub ved, jeg er godt uddannet og en loyal type. Men det kan også være en udfordring, at jeg ikke har prøvet så meget, siger han.

Hos FCK har træner Ståle Solbakken forsøgt at overtale Delaney til at blive lidt længere, men der er også forståelse for trangen til at komme videre.

- Ståle har fin forståelse for mine overvejelser. Han mener, jeg godt kunne blive i FCK og blive bedre. Det tror jeg også godt, jeg kunne.

- Hvis vi vinder mesterskabet i år, så kunne Champions League også være noget nyt for mig i den rolle, jeg er i.

- Det vigtigste for mig er egentlig, uanset om det bliver nu, jeg bliver solgt eller på et andet tidspunkt, at der er noget i det for begge parter. Det ville være rarest, hvis det var en god oplevelse for alle, siger anføreren.

Delaneys kontrakt med FCK udløber i sommeren 2017.