Fodbold

Tysk medie: Dortmund er interesseret i dansk Bundesliga-profil

Borussia Dortmund er ifølge det tyske medie BILD særdeles interesseret i at hente danske Andreas Christensen til klubben.

Det unge danske stortalent, Andreas Christensen, har længe været en særdeles ombejlet herre. Og nu melder endnu en af de helt store europæiske storklubber sig i koret af bejlere.

Traditionsklubben Borussia Dortmund har nemlig ifølge det tyske medie BILD forhørt sig på den 20-årige forsvarskomet.

Den forespørgsel virker helt naturlig, da de ti-foldige tyske mestre netop har solgt forsvarsgeneralen, Mats Hummels, til rivalerne fra Bayern München. Det salg indbragte ifølge tyske medier Dortmund i omegnen af 260 millioner kroner. De penge skal altså nu blandt andet investeres i en ny midtstopper.

Og her er unge Christensen altså særdeles interessant for træner Thomas Tuchel og kompagni. Dels fordi Andreas Christensen gennem hele sæsonen har vist meget højt defensivt niveau hos Mönchengladbach. Men i ligeså høj grad, fordi den danske landsholdsspiller er garant for den type fodbold, som Dortmund ynder at spille: Pasningsfodbold med høj fart – gerne igangsat fra teknisk dygtige forsvarsspillere.

Men døren til et umiddelbart skifte står ikke på vid gab. For Christensen er ejet af Chelsea, og derfra udlejet i denne og den kommende sæsonen til Borussia Mönchengladbach. Det betyder, at både englænderne og de tyske kolleger skal sige ok for prisen og et skifte.

Dertil kommer den store interesse for Andreas Christensen. I løbet af de seneste måneder er forespørgsler og tilbud fra adskillige store europæiske klubber væltet ind på forsvarstalentet.

Så nu er spørgsmålet, om pengene er store nok for Chelsea og Mönchengladbach, og om hvilken storklub Christensen vil spille for - hvis han da ikke ’bare’ bliver i enten Mönchengladbach eller Chelsea.