Fodbold

Ståle jubler efter sejr i Aalborg: Det var fantastisk

En ellevild FC København-manager Ståle Solbakken efter københavnernes scoring til 2-0 mod AaB i kampens tillægstid. Henning Bagger / Scanpix Denmark

FC København vandt torsdag aften med 2-0 over AaB på Nordjyske Arena og kom tættere på mesterskabet.

FC København tog torsdag aften et stort skridt mod det danske mesterskab, da københavnerne slog AaB med 2-0 på Nordjyske Arena.

Federico Santander og Nicolai Jørgensen stod for scoringerne i en kamp, hvor Ståle Solbakkens mandskab med en stærk fysik og en disciplineret indsats ikke tillod nordjyderne mange chancer.

Derfor var det en glad FCK-træner, der efter kampen skulle vurdere FCK-holdets præstation.

- Det var fantastisk. Vi var utroligt disciplinerede og gav ikke mange ting væk. Vi holdt AaB fra chancer på nær helt til slut, siger Ståle Solbakken.

- AaB er meget dygtige med bolden. De havde nogle perioder, hvor de kørte bolden rundt i meget lang tid, men vi stod godt og producerede de største chancer.

- Vi har haft et meget hårdt program på det seneste, så det var fantastisk med sådan en præstation, siger FCK-træneren.

Nicolai Jørgensen var for anden kamp i træk skubbet ud på venstrekanten, men trods det lykkedes det FCK-profilen at afgøre opgøret i kampens tillægstid.

- Det var hårdt i dag. Vi spillede ikke fodbold efter bogen, men vi kæmpede, og de havde nærmest ikke nogle chancer, siger Nicolai Jørgensen.

- De havde bolden lidt for meget, i forhold til hvad vi plejer. Det passede os fint, og vi stod solidt. Stor ros til den defensive kæde, der stod en fejlfri kamp, siger han.

FC København har et forspring på syv point ned til Sønderjyske med fire spillerunder tilbage af 2015/16-sæsonen i Alka Superligaen. Næste opgør for københavnerne er hjemme mod FC Nordsjælland.