Fodbold

Zanka: Landsholdsudtagelse kræver større klub eller europæisk fodbold

Mathias Zanka Jørgensen er selv klar over, hvad det kræver, hvis han skal tilbage på det danske fodboldlandshold.

26-årige Mathias Zanka Jørgensen debuterede på det danske A-landshold tilbage i 2008 mod Wales. Men det er efterhånden længe siden, at FCK-stopperen har optrådt i rødt og hvidt.

Senest mod Island og Skotland havde landstræner Åge Hareide udtaget seks stoppere, men her var Zanka ikke i blandt. Og heller ikke da normanden i går udtog de 23 spillere, der skal med til Kirin Cup i Japan, blev Zankas navn nævnt.  

Og selvom Zanka for tiden leverer gode præstationer i FC København, så forstår han godt, at han lige nu ikke er i Hareides trup.

- For at jeg skal komme tilbage på landsholdet igen, så føler jeg, jeg skal spille i en større klub i udlandet eller spille Champions League eller Europa League med FCK. Og før dét sker, vil jeg ikke tillade mig at håbe, at jeg kommer på landsholdet, så det er ikke rigtig noget, jeg tænker på, før de kriterier er opfyldt, siger Mathias Zanka Jørgensen til TV 2 SPORT. 

Mens en eventuel landsholdsplads lader vente på sig, så kan Zanka i stedet bruge tiden på at videreudvikle det solide spil, han har vist på det seneste. Og spørger man den tidligere PSV-spiller selv, så har FC København været den helt rette klub for at opnå netop det. 

- Jeg synes, jeg spiller det bedste fodbold, jeg nogensinde har gjort. Jeg har lært nogle flere leder-ting, og jeg har nogle flere maks-situationer, så jeg er måske ikke den, der løber allermest på banen, men jeg føler, jeg har en masse power og en masse vigtige indgreb, som har betydning for mit hold, siger Zanka til TV 2 SPORT. 

Mathias Zanka Jørgensen står indtil videre noteret for seks kampe på det danske A-landshold.