Ronaldo og Zlatan jagter målrekorder ved EM

16x9
Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo jagter begge en rekord ved EM-slutrunden. Foto: FABRICE COFFRINI, JONATHAN NACKSTRAND / Scanpix Denmark

Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo kan blive de første spillere, der scorer ved fire EM-slutrunder.

For Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo er der ikke kun kamp om at føre henholdsvis Sverige og Portugal mod EM-titlen.

De to stjernespillere jagter også personlig succes ved slutrunden, der begynder i næste uge.

Begge spillere mangler nemlig kun ét mål for at blive de første spillere til at score ved fire EM-slutrunder.

Lige nu deler de rekorden med scoringer ved tre EM-slutrunder med Nuno Gomes (Portugal), Thierry Henry (Frankrig), Jürgen Klinsmann (Tyskland), Helder Postiga (Portugal) og Vladimir Smicer (Tjekkiet).

Zlatan Ibrahimovic' mål faldt i 2004 mod Bulgarien og Italien, i 2008 mod Grækenland og Spanien, og i 2012 mod Ukraine og Frankrig.

Cristiano Ronaldos mål faldt i 2004 mod Grækenland og Holland, i 2008 mod Tjekkiet og i 2012 mod Tjekkiet og to gange mod Holland.

Det bringer dem begge op på seks scorede mål i løbet af deres EM-optrædener. Dermed har de også rekorden for flest EM-mål inden for rækkevidde. Den besiddes af Michel Platini med ni mål. Alle i øvrigt scoret under EM i 1984.

Andenpladsen besættes af Alan Shearer, mens Patrick Kluivert, Nuno Gomes, Thierry Henry og Ruud van Nistelrooy ligesom Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo har scoret seks mål.

Cristiano Ronaldo
VS
Zlatan Ibrahimovic
Landsholdskampe
125
112
Landsholdsmål
56
62
Antal år på landsholdet
14
16
Antal EM-slutrunder
3
3
Antal mål ved EM-slutrunder
6
6