EM fodbold

Officielt: Emre Mor til Dortmund

Emre Mor skifter til Dortmund - måske som den dyreste superligaspiller nogensinde.

Tidslinje over Emre Mors første sæson som seniorspiller

  • 28. november 2015: Får debut for FC Nordsjælland.
  • 11. februar 2016: Oplyser at han fravælger det danske A-landshold til fordel for det tyrkiske landshold.
  • 28. februar 2016: I sin blot tredje kamp scorer Emre Mor sit første mål i kampen mod Viborg.
  • 1. maj 2016: Får to gule kort og bliver udvist i kampen mod Randers.
  • 31. maj 2016: Er blandt de 23 spillere, der udtages til den endelige trup, der skal optræde ved EM for Tyrkiet.
  • 7. juni 2016: Præsenteres som spiller hos den tyske storklub Borussia Dortmund.
     

Dansk-tyrkiske Emre Mor, der til dagligt spiller i FC Nordsjælland, skifter til den tyske storklub Borussia Dortmund. Det bekræfter klubben på sin hjemmeside. Emre Mor har fået en femårig kontrakt.

I øjeblikket er der forlydender i tyrkiske medier om en transfersum på 16 millioner € - en pris, der ville gøre Emre Mor til den dyreste superligaspiller nogensinde - mens tyske Bild melder om en pris tættere på fem millioner €.

De to klubber har indgået en aftale om ikke at oplyse transfersummen, men uanset hvad prisen viser sig at være, er der glæde i Dortmund.

- Emre Mor er en meget begavet og offensivt alsidig ung spiller med stort potentiale for udvikling, siger BVB sportsdirektør Michael Zorc om klubbens nye spiller - og glæden er gengældt.

- Borussia Dortmund er ​​en stor klub i Europa med unikke fans. Jeg glæder mig til at møde mine nye holdkammerater og til at starte sæsonen, og jeg kan næsten ikke vente med at spille min første kamp for Dortmund, sagde Emre Mor ved samme lejlighed.

Også i FC Nordsjælland er der stor tilfredshed med salget af Emre Mor.

- Der skal lyde et kæmpe stort tillykke til Emre med dette skifte, det er noget som alle, i og omkring FCN kan være stolte over, siger sportsdirektør Carsten V. Jensen og fortsætter:

- Denne aftale vil stå som den bedste i klubbens historie, og er selvfølgelig ganske unik, for ellers havde vi ikke solgt før EM-slutrunden.

Emre Mor har spillet 22 ungdomslandskampe for Danmark, og kunne også have valgt at repræsentere Danmark som seniorspiller, men valgte i stedet Tyrkiet. Han fik debut i en kamp mod Montenegro d. 29. maj og spillede en halvleg mod Slovenien for to dage siden - og den nyslåede landsholdsspiller har altså imponeret så meget, at Dortmund nu har valgt at hente den 18-årige komet til klubben. 

Her slutter Emre Mor sig til en trup, der allerede er blevet forstærket med blandt andre Marc Bartra fra FC Barcelona og Ousmane Dembélé fra Rennes, mens man har sagt farvel til stjerner som Mats Hummels (Bayern München) og Ilkay Gündogan (Manchester City).