EM i fodbold

Her er Laudrups favoritter til EM-titlen

TV 2 SPORTs fodboldekspert under EM, Michael Laudrup, peger blandt andet på Spanien som et af de hold, der kan gå hele vejen.

Michael Laudrup en blot en af mange danskere, der næsten ikke kan vente til EM 2016 fløjtes i gang om få dage.

Og ganske som enhver anden spændt og forventningsfuld fodboldfan har Danmarks bedste fodboldspiller gennem tiderne meget, han ser frem til ved slutrunden i Frankrig.

- Jeg ser frem til at se både de traditionelle landshold, der altid er med, og de overraskelser, der tit kommer – nogle gange helt til slut, som vi jo selv har prøvet med Danmark, og også har set det med Grækenland.

- Og så derudover de rent individuelle ting; hvem bliver de store stjerner? Der er altid nogle forventninger; nogle indfrier dem og andre gør ikke.

Modsat de aktive år, hvor han terroriserede forsvarsspillere på højeste niveau på banen, er der ikke mange overraskelser i vente fra fodboldgeniet Laudrup, når han skal pege på EM-turneringens favoritter. Vinderne skal findes blandt de store hold fra de store lande.

- Jeg ser altid på, hvor slutrunden skal spilles henne. Frankrig har hjemmebane, og med den trup, de har, er de absolut en af favoritterne. Det er selvfølgelig et minus at Benzema og Varane er ude, men de har stadig et meget kompetent hold, uddyber Laudrup, inden han fortsætter:

Det kan godt blive en slutrunde, hvor det er holdene og ikke individualisterne, man lægger mærke til. 

Michael Laudrup

- De to andre favoritter er selvfølgelig Spanien; når man har råd til at lade spillere som Diego Costa og Juan Mata være helt ude af truppen, så er det fordi, den er god. Og så Tyskland, selvfølgelig. De har godt nok nogle af spillerne, der er ved at komme lidt op i årene, men stadigvæk en utroligt stærk trup. For mig at se, er de tre de store favoritter.

Og så, nærmest lidt på efterkrav, kommer der alligevel et bud på en fjerde bejler til EM-titlen.

- Man kan ikke udelukke Italien, som har gjort det så mange gange før, hvor man ikke har regnet med dem. Selvfølgelig bør de være med, men de er i gang med en udskiftning, som man jo er på mange landshold. De må være i kategorien lige neden under de tre første.

Det lidt specielle ved Tyskland, Spanien, Frankrig og Italien ved denne slutrunde er, at holdene ifølge Laudrup ikke nar nogen har en egentlig profil, men i stedet netop har et hold.

- Det er trupper, hvor man ikke kan stoppe holdet ved at lukke ned for én eller to spillere, fordi der er så mange, der er utroligt gode. Der ikke er den ene spiller, der ’rager op’. Det kan godt blive en slutrunde, hvor det er holdene og ikke individualisterne, man lægger mærke til. 

Lige så snart de møder en af de rigtigt store, så ryger England ud.

Michael Laudrup

Umiddelbart kunne den beskrivelse også passe på England, som vandt alle sine kvalifikationskampe, men Laudrup spår, at landet, hvor man betragter sig selv som opfinderne af fodboldspillet, endnu en gang vil skuffe ved en slutrunde.

- Jeg har svært ved at se en super slagkraftig startellever fra England. Selvfølgelig går de videre fra puljen, men derefter har jeg ikke den store tiltro, siger Laudrup, inden han skærer igennem som med en aflevering mod et sejlende forsvar: 

- Lige så snart de møder en af de rigtigt store, så ryger England ud.

I år er der hele 24 hold med ved EM, og det betyder, at fire af de seks treere fra gruppespillet går videre til kvartfinalerne i turneringen. Det giver selvfølgelig plads til at en overraskelse eller to kan nå langt, men Laudrup har svært ved at se et mindre hold nå til en semifinale.

Men hvis der skal falde et bud på en eventuel outsider til EM-titlen, vil Laudrups bud nok ikke overraske ret mange fodboldfans.

- Hvis der er et hold, jeg glæder mig til at se om de kan nå lidt længere, så er det Belgien. Det er en trup med spillere fra de største klubber, og jeg glæder mig til at se, om de kan komme skridtet videre, slutter den danske fodboldlegende.