Fodbold

Primeturbo er ham de andre vil slå i Århus

Når Sommerbold Esport-turneringen starter på torsdag i Aarhus er det især Lars "Primeturbo" Korreborg, som de andre vil slå

Sommerbold Esport finalestævnet torsdag i Århus tegner til at blive et af de helt store Fifa events i denne sæson.

De otte deltagere i Århus er velforberedte og helt skarpe efter otte on-line kvalifikationsrunder.

Men det er Lars "Primeturbo" Korreborg fra Roskilde der er favoritten.

Første spiller til at kvalificere sig til Sommerbold Esport var Hassan ”Hassanplayer” Al-Saraf, der slog Claes ”Keglekongen” Hansen 2-1 i sin kvalifikationsfinale den 12. maj.

Finaledeltager nummer to blev Mikkel ”Rævehjort” Bach, efter en finalesejr over Wali ”Kaz” Kazmi på 2-0, den 15. maj.

I den tredje kvalifikationsomgang var ”Kaz” igen med til det sidste, selvom endestationen denne gang blev semifinalen.

Finalen stod mellem Jesper ”Plim” Prang og Frederik ”Mr.L2R2” Fredberg, og førstnævnte tog en sikker 4-1 og sikrede sig pladsen i Århus.

Den 21. maj fandt finalen sin fjerde deltager, da Lars ”Primeturbo” Korreborg slog Nicklas ”Niller” Stensgaard med hele 5-1 i finalen.

Jævnbyrdigheden og mangfoldigheden i toppen af dansk Fifa er stor. Det vidner de otte kvalifikationsrunder i høj grad om.

Den 25. maj var ”Niller” igen i finalen, men denne gang blev det Masi ”Masi-3520” Elghawi der blev endestationen. ”Masi-3520” vandt den femte kvalifikationsfinale 4-3 over ”Niller”.

Den sjette kvalifikationsturneringsfinale blev denne gang, et opgør med to helt nye ansigter i finalerne.

Marcus ”MJ” Jørgensen slog i finalen Wahed Obayd med 2-0, og dermed var DM-finalisten fra DM i 2014 klar til Århus.

Den næstsidste kvalifikationsrunde fik en tidligere finalist som vinder. Claes ”Keglekongen” Hansen slog Frederik ”Mr.L2R2” Fredberg 4-2, og blev endelig klar til at deltage i Århus.

Der var kæmpepres på de danske topspillere i den sidste kvalifikationsrunde. En af de spillere der havde vist store kvaliteter i de foregående runder var Wali ”Kaz” Kazmi.

I en dramatisk finale mod Carl ”Carly” Lindblad sikrede ”Kaz” sig endelig sin plads i Århus. 5-4 lød sejrscifrene på. Men der var nerver på til det sidste, da ”Carly” i overtiden skød på overliggeren.

Lodtrækningen til kvartfinalerne i går aftes, gav følgende kampe:

  • Lars ”Primeturbo” Korreborg (2) - Hassan ”Hassanplayer” Al-Saraf (27)
  • Jesper ”Plim” Prang (6) - Marcus ”MJ” Jørgensen (11)
  • Mikkel ”Rævehjort” Bach (8) - Wali ”Kaz” Kazmi (22)
  • Masi ”Masi-3520” Elghawi (#) - Claes ”Keglekongen” Hansen (10)

(#) Masi-3520 er ikke blandt de 50 bedste på den danske rangliste.

Et kig på den øjeblikkelige danske rangliste afslører, at det bliver nogle meget tætte kampe.

Og skulle du tænke, hvem er favoritten, så se oddsene fra Danske Spil her.

Se med på TV 2 SPORT torsdag kl 19.45 når vi sender direkte fra EM-studiet ved Musikhuset i Århus.

Finalister i TV 2 SPORTS FIFA16-turnering

Fifadrengen123

Fifadrengen123

Navn: Hassan Al-Saraf

Konsol: XBOX

Finaleresultat: 2-1 over KegleKongen97

Forventning til finaleshow: 
“Jeg glæder mig utrolig meget til at komme til Aarhus og spille FIFA på TV foran hele Danmark. Det bliver noget af det allerstørste, og jeg glæder mig helt vildt. Jeg tror, niveauet bliver rigtig rigtig højt på trods af, vi kun er 8 deltagere, men jeg håber, jeg kan ramme dagen og tage sejren – det ville være en helt fantastisk optakt til den kommende EM Slutrunde.”

Foto: TV2

Mikkelhjorthbach

Mikkelhjorthbach

Navn:  Mikkel Bach

Konsol: Playstation 4

Finaleresultat: 3-1 over Kazmi17

Forventning til finaleshow: 
“Indtil videre har jeg ikke kæmpe forventninger til min egen præstation. Det bliver et utrolig stærkt felt, så det bliver meget svært at vinde. Selvfølgelig prøver jeg så godt jeg kan, men det er overhovedet ikke en fiasko hvis jeg ikke vinder. Til selve setuppet omkring turneringen har jeg ret store forventninger, det virker som om det bliver et kanon fedt arrangement som der er styr på. Det er jo dagen inden EM starter så jeg håber og tror at alt summer lidt af EM-stemningen. Så alt i alt glæder jeg mig til det, og tror det bliver et super event.”

Foto: TV2

Pilm94

Pilm94

Navn:   Jesper Prang

Konsol: XBOX

Finaleresultat: 4-1 over xJo0oSx

Forventning til finaleshow: 
"Som event er jeg ikke et sekund om at det bliver noget af det fedeste vi har set på dansk grund. At få lov til at komme på landsdækkende fjernsyn, og oven i købet spille sit favoritspil samtidig, var også en af grundene til at jeg var så stålsat på at skulle af sted. Flemming Toft som kommentator er jo bare prikken over i’et, og jeg er sikker på han nok skal læse op på hvad der er op og ned, selv når vi snakker FIFA 16!”

Foto: TV2

Primeturbo

Primeturbo

Navn: Lars Korreborg

Konsol: Playstation 4

Finaleresultat: 5-1 over Niller27

Forventning til finaleshow: 
“Det er da fedt at det bliver vist på live TV, men det er ikke noget jeg tænker særlig meget over. Jeg har prøvet lidt af hvert efterhånden, og jeg nyder alle de gode stunder som FIFA giver en, og jeg tror også det er en af hemmeligheder bag mit topniveau, at jeg nyder at spille, og derved slet ikke tænker over hvordan jeg spiller. Nu skal man også lige videre fra kvart finalen før man kommer i TV, og det bliver en stor mundfuld, ingen tvivl om det. Der er allerede 3 meget gode spillere med, og der kommer 4 mere. Vi har heller ikke set noget til Mohamad Al-Bacha eller August Rosenmeier endnu, men måske de får kvalificeret sig og gjort turneringen til den mest intensive i DK’s historie. Jeg glæder mig i hvert fald.”

Foto: TV2

MasiElghawi1795

MasiElghawi1795

Navn: Masi Elghawi

Konsol: XBOX

Finaleresultat: 4-3 over TBNRniller

Forventning til finaleshow: 
“Jeg kommer til turneringen uden forventninger, men jeg skal nok få trænet en del op til, men jeg ved at jeg kan slå alle på den danske scene. Jeg skal bare have den optimale træning og så skal heldet være der på dagen, så skal det nok gå.”

Foto: TV2

Marcus Jørgensen

Marcus Jørgensen

Navn: Marcus Jørgensen

Konsol: Playstation 4

Finaleresultat: 2-0 over the-kid-ut

Forventning til finaleshow: 
“For at jeg kan vinde i Aarhus,  så skal jeg have mentaliteten i orden, og så skal jeg ramme mit absolutte top-niveau. Hvis de to ting er på plads, så kan alt lade sig gøre, da jeg ved, at jeg niveauet til at gå hele vejen.

Foto: TV2

KegleKongen97

KegleKongen97

Navn: Claes Hansen

Konsol: XBOX

Finaleresultat: 4-2 over xjo0osx

Forventning til finaleshow: 
“Det er et vanvittig stærkt felt der er med i Aarhus og hvem der går hele vejen afhænger nok 100% af hvem der rammer dagen. Jeg håber dog på at jeg kan få en sejr i kvartfinalen, så jeg kan få lov til at spille med om præmierne og selvfølgelig også få lov til at spille på live TV.”

Foto: TV2

Kazmi17

Kazmi17

Navn: Wali Kazmi

Konsol: Playstation 4

Finaleresultat: 4-2 over Carly1231

Foto: TV2