EM i fodbold

FIFA-verdensmesteren: Mine forældre er stolte af mig

Mohamed Al-Bacha er forsvarende verdensmester i FIFA Thomas Sønnichsen / Thomas Sønnichsen

Den danske verdensmester i FIFA, Mohamed Al-Bacha er blevet en sand superstar på Rungsted Gymnasium.

Der er god grund til at lade dit barn spille computer.

Tag nu den danske verdensmester i FIFA, Mohamad Al-Bacha. Han har siden han vandt titlen i New York, indtjent godt og vel kr. 200.000.

- Mine forældre er rigtig stolte af mig, siger Mohamad og smiler, - men de siger jeg skal fokusere på min uddannelse, slår 2016 verdensmesteren fast overfor TV 2 SPORT.

Mohamad Al-Bacha blev en overraskende, men helt fortjent verdensmester, da han sejrede over Sean Allen ved finalen i Apollo Theatre i New York for små tre måneder siden.

Der bliver spillet masser af FIFA hjemme hos den 18-årige gymnasieelev, og faktisk er der også begejstring over mesterskabet på det nordsjællandske gymnasie.

- Mine lærere er helt oppe og køre over det, men de siger også, at jeg stadig skal fokusere på at være med i timen og få lavet mine opgaver og det, der følger med, når man går i skole, slår Al-Bacha fast.

Og de har da også hyldet den danske verdensmester som en sand superstar på Rungsted Gymnasium, på samme måde som man ville gøre med hvilken som helst anden dansk atles og verdensmester.

Spørgsmålet er så, om Esport og FIFA er en sport?

- Jeg plejer at sige, det ikke er idræt, men det er sport, fordi du ikke er fysisk aktiv, men det er en sport, fordi du spiller på konkurrenceniveau, og for nogen er det et arbejde, fordi der er så mange penge i det, så for mig er det en sport, siger Mohamad Al-Bacha til TV 2 SPORT.

Lige nu er de danske FIFA-spillere verdens bedste til at håndtere det vanskelige computerspil. Al-Bacha er officiel verdensmester, mens verdensmesteren fra 2014, August Rosenmeier, vandt det uofficielle verdensmesterskab i Frankrig tidligere på året.

Det skyldes formentlig den hårde konkurrence, der er blandt de mange dygtige spillere. I aften spiller otte af de allerbedste danskere mod hinanden når TV 2 SPORT for første gang sender FIFA live på tv, ved forpremieren på EM-studiet ved musikhuset i Århus.

Måske vil den næste danske verdensstjerne få sit gennembrud netop ved SOMERBOLD ESPORT i Århus.

Se med på TV2 SPORT fra kl 19.45.