Fodbold

Morten Olsen: Agger en af historiens største

Morten Olsen ærgrer sig over Daniel Aggers karrierestop, men har respekt for Aggers beslutning.

Se, hvordan det så ud, da Daniel Agger offentliggjorde sit karrierestop i playeren over artiklen.

Den tidligere landstræner Morten Olsen mener, at Daniel Agger havde kvalitet til at fortsætte på landsholdet, men han har respekt for, at Agger torsdag meddelte sit karrierestop.

- Vi må alle have respekt for Daniel Aggers beslutning. Det er selvfølgelig ærgerligt for landsholdet, for selv om der kommer talentfulde spillere op, så har man set, at et landshold har brug for ledere og rutinerede spillere.

- Men der er kun én, der kan føle, at det er nok, og det må man have respekt for. Det ville være egoistisk at opfordre ham til at fortsætte, for der er ikke andre, der kan sætte sig ind i hans følelser.

- Hvis han ikke føler, han kan yde som tidligere, så vil han ikke være med længere, siger Morten Olsen.

Daniel Agger fortalte efter pressemødet til TV 2 SPORT, at det var godt at få sagt beslutningen højt:

Daniel Agger nåede 75 landskampe, hvor af de første 73 var med Olsen som landstræner. Olsen mener, at Agger skriver sig ind blandt de helt store i den danske fodboldhistorie.

- Han har haft en fantastisk karriere både på klubhold og landshold, hvor han var med i en halv snes år. En del af dem endda som anfører. Det er ikke alle, der oplever det. Det får man ikke forærende.

- Han går ind blandt de helt store forsvarsspillere gennem tiderne, som jeg ser det. Blandt spillere om René Henriksen, Søren Busk og Ivan Nielsen, vurderer Olsen.

Han gav Agger debut på landsholdet mod Finland i juni 2005, hvor Agger var 20 år. Her havde Agger netop fået sit store gennembrud på Brøndbys superligahold, der vandt mesterskabet det år.

- Ud over at have set ham på Brøndbys hold husker jeg en træning i Vedbæk, hvor vi blev mere interesserede i denne U21-landsholdsspiller og derfor kaldte ham op fra U21-holdets træning.

- Vi havde ham med i to-tre træninger, og jeg skal love for, at vi kunne se efter kort tid, at denne spiller snart ville gå ind på A-landsholdet. Han spillede med de kvaliteter, vi senere skulle se, og han spillede med stort overskud.

- Vi havde med en klassespiller at gøre, lyder det fra Olsen.

Daniel Agger og fodboldkarrieren

 1. 1996

  1. Agger kommer til Brøndby

   Daniel Aggers startede sin fodboldkarriere i Hvidovre-klubben Rosenhøj. Som 12-årig rykkede forsvarsspilleren ind til Brøndby IF, hvor han i de følgende år tørnede ud for klubbens ungdomshold. I 2004 blev Agger rykket op i førsteholdstruppen. 

 2. 2004

  1. Agger får debut for Brøndby

   Den 25. juli fik Daniel Agger debut i Brøndbytrøjen på hjemmebane i sæsonpremieren mod OB.

   Det 19-årige talent formåede i løbet af efteråret at bevise sit talent på topplan, og Agger slog for alvor sit navn fast i Superligaen.

   Han blev indkaldt til A-landsholdet, og senere blev han kåret til årets talent af sine kollegaer.  

 3. 2005

  1. Agger får debut på det danske landshold

   I en venskabskamp mod Finland den 2. juni 2005 fik den dengang 20-årige Daniel Agger debut i rødt og hvidt. Danmark vandt opgøret 1-0. 

    

  2. Daniel Agger og Brøndby bliver danske mestre

   I juni 2005 sikrede Brøndby IF sig det danske mesterskab med en sejr på hele 7-0 over bundetholdet Herfølge. Daniel Agger scorede målet til 4-0.

   I samme sæson vandt holdet fra den københavnske vestegn også DBU Pokalen. 

   Brøndby har ikke vundet det danske mesterskab siden. 

 4. 2006

  1. Agger skifter til Liverpool

   I starten af januar offentliggjorde Liverpool, at klubben havde købt Daniel Agger for omkring 63 millioner kroner.

   På daværende tidspunkt var beløbet det højeste, en klub nogensinde havde givet for en Superligaspiller.

 5. 2007

  1. Liverpool i Champions League-finalen

   I det andet Champions League-semifinaleopgør scorede Daniel Agger et enkelt mål. Liverpool vandt samlet over Chelsea og gik i finalen.

   I Champions League-finalen mødte holdet AC Milan. Liverpool endte med at tabe 2-1.  

    

 6. 2012

  1. Agger bliver anfører for Danmark

   Efter flere år som viceanfører blev Daniel Agger udnævnt af Morten Olsen til at være ny anfører for det danske landshold. 

   Inden da bar Christian Poulsen anførerbindet. 

 7. 2014

  1. Farvel til Merseyside - tilbage til Vestegnen

   Efter længere tids spekulationer annoncerede Liverpool, Brøndby og Daniel Agger, at forsvarsprofilen vendte tilbage til den københavnske vestegn. 

   Efter otte år i Liverpool-trøjen kom Agger således tilbage til sine rødder. 

    

 8. 2016

  1. Agger indstiller karrieren

   På et pressemøde i Rosenhøj Boldklub hvor det hele begyndte for Daniel Agger, annoncererede den 31-årige forsvarsspiller, at han indstiller karrieren.