EM i fodbold

Stjernerne, der misser EM: Se det vilde hold

TV 2 SPORT kommer til at savne en masse spillere ved EM - bland andet alle dem her! Nils Meilvang / Scanpix Denmark

Europas fodboldfans må undvære massevis af stjerner ved historiens største EM. TV 2 SPORT har sammensat det bedste hold, der ikke er med i Frankrig.

EM 2016 bliver det hidtil største af sin slags, med flere kampe, flere spillere og flere fodboldfans end nogensinde før.

For første gang i EM-historien er der nemlig blevet plads til hele 24 hold i turneringen - men alligevel er der et utal af stjernespillere, som de europæiske fodboldfans må undvære på banerne i Frankrig i den næste måneds tid.

Faktisk er der så mange internationale stjernespillere, der enten er skadede eller blot er fravalgt af deres landstrænere, at man kunne stille mere end et enkelt hold, der formentlig kunne være en seriøs bejler til EM-titlen 2016.

Det har derfor ikke været en nem opgave at vælge fra, men her er TV 2 SPORTs bud på holdet, der kunne vinde EM, men slet ikke får chancen (stem, hvor godt, du tror, holdet kan klare sig nederst i artiklen).

Stjerneholdet, der ikke er med til EM i Frankrig

 1. Målmand: Kasper Schmeichel, Danmark

  Kasper Schmeichel

  Alder: 29

  Landskampe/mål: 22/0

  En af de bedste målmænd i Premier League, hvor han vandt titlen med sensationsholdet Leicester i sidste sæson, og et sæt sikre hænder i målfeltet både på klub- og landshold.

  Alternativ til pladsen: Kevin Trapp, Tyskland

 2. Højre back: Dani Carvajal, Spanien

  Dani Carvajal

  Alder: 24

  Landskampe/mål: 5/0

  Muligvis det svageste punkt på holdet, men en ung, stabil back, som er bedre offensivt end defensivt. Han skulle have været til EM, men blev skadet i akillessenen i CL-finalen i slutningen af maj.

  Alternativ til pladsen: Branislav Ivanovic, Serbien

 3. Centerforsvarer: Vincent Kompany, Belgien

  Vincent Kompany

  Alder: 30

  Landskampe/mål: 70/4

  En af verdens bedste centerforsvarere og en leder på banen for både klub- og landshold - når han altså ikke lige er skadet, hvilket han har været en del i de seneste par sæsoner. Han går glip af EM på grund af en lyskeskade.

  Alternativ til pladsen: Kurt Zouma, Frankrig

 4. Centerforsvarer: Raphaël Varane, Frankrig

  Raphaël Varane

  Alder: 23

  Landskampe/mål: 21/2

  Fremtidens anfører på det franske landshold, som var udset til at spille en stor rolle under EM på den franske hjemmebane, men i stedet må se turneringen fra sofaen på grund af en lårskade.

  Alternativ til pladsen: Dejan Lovren, Kroatien

 5. Venstre back: Luke Shaw, England

  Luke Shaw

  Alder: 20

  Landskampe/mål: 6/0

  Et kæmpetalent på venstre back-positionen, og selvskreven til en plads på det engelske landshold - men han har misset størstedelen af sæsonen på grund af et dobbelt benbrud fra en CL-kamp tilbage i september.

  Alternativ til pladsen: Aleksandar Kolarov, Serbien

 6. Defensiv midtbanespiller: Marco Verratti, Italien

  Marco Verratti

  Alder: 23

  Landskampe/mål: 15/1

  Muligvis Italiens bedste spiller, og en vigtig mand, der i dén grad vil være savnet på den azurblå midtbane. Han var ude i store dele af sidste sæson med lyskeproblemer, og blev opereret midt i maj.

  Alternativer til pladsen: Ilkay Gündogan, Tyskland og Miralem Pjanic, Bosnien

 7. Højre fløj: Arjen Robben, Holland

  Arjen Robben

  Alder: 32

  Landskampe/mål: 88/30

  Ekstremt hurtig og målfarlig fløjspiller, som dog fik en stor del af sidste sæson ødelagt af skader, men altid kan afgøre en kamp på egen hånd. Desværre for ham formåede Holland ikke at kvalificere sig til EM.

  Alternativer til pladsen: Henrikh Mkhitaryan, Armenien og Saúl Ñíguez, Spanien

 8. Offensiv midtbanespiller: Christian Eriksen, Danmark

  Christian Eriksen

  Alder: 24

  Landskampe/mål: 61/9

  Selv uden de rød-hvide briller på er Eriksen en nydelse at følge på en fodboldbane. Et stort overblik kombineret med en fantastisk sparketeknik gør danskeren til en konstant trussel - uanset om han skal score eller lægge op til mål.

  Alternativer til pladsen: Hatem Ben Arfa, Frankrig og Isco, Spanien

 9. Venstre fløj: Marco Reus, Tyskland

  Marco Reus

  Alder: 27

  Landskampe/mål: 29/9

  Endnu en lynhurtig og målfarlig fløjspiller, og endnu en spiller som må se EM fra sofaen på grund af en skade i låret - han missede også VM i 2014 på grund af en skade, og må føle sig lidt forfulgt af slutrunde-uheld.

  Alternativer til pladsen: Memphis Depay, Holland og Giacomo Bonavenura, Italien

 10. Angriber: Diego Costa, Spanien

  Diego Costa

  Alder: 27

  Landskampe/mål: 10/1

  En mildt sagt kontroversiel angriber, som er lige så målfarlig som han er provokerende på en fodboldbane. En uhyggelig effektiv spiller i det rigtige system - men det er et andet system end Spanien spiller.

  Alternativer til pladsen: Fernando Torres, Spanien og Edin Dzeko, Bosnien

 11. Angriber: Karim Benzema, Frankrig

  Karim Benzema

  Alder: 28

  Landskampe/mål: 81/27

  En meget bevægelig og målfarlig angriber, som både kan indgå i kombinationsspillet og afslutte selv. Han er ikke udtaget til det franske EM-hold på grund af en række skandalesager udenfor banen.

  Alternativ til pladsen: Alexandre Lacazette, Frankrig og Sebastian Giovinco, Italien

Har vi ramt rigtigt, eller skulle Walcott, van Persie, Gameiro, Alcacer, Balotelli, Mata, Drinkwater, Dembélé, Dzagoev, Cazorla, Matic, Pirlo, Marchisio, Baines, Sakho, Laporte, Butland, Begovic eller en helt anden have været på listen?

Eller skulle man have lokket Lahm og Ribéry ud af landsholdspensionen?

Afstemning

Hvor langt kunne holdet gå ved EM?