Afviser at bruge kvinder som eksperter under EM: De er ikke kendte nok

Mens TV 2 og DR har ansat kvindelige kommentatorer under EM-slutrunden, så afviser BT at følge trop. Kvinderne er ikke kendte nok, lyder det.

For første gang har DR og TV 2 ansat kvindelige fodboldeksperter til at kommentere og analysere under EM i herrefodbold. Ekstra Bladets sportsjournalist Arnela Muminovic er ekspert hos DR, og den tidligere landsholdsspiller Malene Marquard sidder med i ekspertpanelet på TV2. De to er ansat som eksperter og optræder blandt andet i optakterne til kampene på de to kanaler.

- Man kan vel sige, at man nogen gange skal have øjnene op for, at der er andet end det, som man plejer at fokusere på. Men jeg vil lige sige, at vi vælger jo dem, der er dygtige, siger DR Sportens øverste chef Anders Kern Boje i denne uges udgave af Presselogen på TV 2 NEWS.

De er jo ikke kendte, og personer som læserne kan forholde sig til.

Olav Skaaning Andersen, Chefredaktør på BT

- Jeg er glad for, at vi har Arnela med hos os, og det vil da være dejligt, hvis det baner vejen for endnu flere, for det vil klæde udsendelserne.

BT vælger mændene

Hos BT har de ikke kvinder med på ekspertholdet, der består af Glen Riddersholm, Peter Sørensen og Ståle Solbakken.

- Hos os har det ikke været nogen ligestillingsdebat. Vi har valgt de tre, vi mener er de bedste, siger chefredaktør, Olav Skaaning Andersen. Han mener, at BT's læsere bedst kan forholde sig til kendte personer som eksperter.  

- Med alt respekt for de to kvinder, der er meget dygtige,

Der er en klar kendisfaktor. (...) Vi har valgt personer, der har en stor troværdighed, og som folk kender og kan forholde sig til.

Man kan ikke dække sig bag, at de kvindelige eksperter ikke er kendte i den brede befolkning, mener DR's øverste chef for sporten.

- Hvis du (BT red.) dækkede det kvindelige landshold i fodbold noget mere, så ville du kende Malene (Marquard red.) fordi hende bruger vi faktisk som fast kommentator på vores kvindelandsholdsdækning, siger Anders Kern Boje.

Måske også kvindelige eksperter på BT... i fremtiden

At der en dag kommer kvindelige eksperter på herrefodbold i BT's spalter udelukker chefredaktør Olav Skaaning Andersen ikke.

- Det kan være nogen af dem bliver meget, meget kendte. Det kan være folk får indblik i at, de kan rigtig mange ting, så er det muligt, vi også får dem med.

- Vi skal hjælpes ad. Jeg synes BT og TV 2 og mange af de andre aviser dækker det kvindelige fodboldlandshold alt for lidt. Hvis de gjorde det, ville de også kende Malene. Og på den måde kan vi jo hjælpes ad for vi er i gang med en udvikling og jeg tror ikke at der lige nu er lige så mange kvindelige fodboldeksperter i det her land som der er mandlige, men lad os dog træde et skridt og håbe at det går den rigtige vej.