Fodbold

Agger advarer mod gigtmedicin: Jeg har taget for meget

Den nu pensionerede fodboldspiller fik et blackout i forbindelse med en kamp mod FC København sidste år

Daniel Agger meddelte torsdag, at han havde valgt at indstille sin karriere på fodboldbanen. 

Karrieren, der blandt andet bragte ham til engelske Liverpool, havde dog også omkostninger, hvilket landsholdets nu forhenværende anfører fortæller om i en artikelserie, der bliver bragt i Jyllands-Posten. 

Daniel Agger tog i perioder af sin karriere gigtmedicin for at komme smerter til livs, også mere end den anbefalede dosis. Det vil han gerne advare andre mod at gøre. 

- Jeg har taget for meget gitgtmedicin i min karriere. Det ved jeg godt, og det er noget lort, men jeg stoppede med det. 

- Jeg får ikke noget personligt ud af at fortælle dette, men jeg kan jo håbe, at andre idrætsudøvere gør. Det kan være, at andre tager en pille eller to færre, siger Daniel Agger. 

Midterforsvareren, der opnåede 75 A-landskampe for Danmark, havde en meget ubehagelig oplevelse i forbindelse med Brøndbys kamp mod FC København i Telia Parken den 8. marts sidste år. Her havde han i ugen op til kampen taget flere gigtpiller, end han var blevet rådet til af lægerne. 

Daniel Agger faldt i søvn i spillerbussen på vej til Parken, og efter at han blev vækket, forsøgte han at kompensere for sin træthed ved hjælp af koffeinshot og energidrik. Det blev situationen ikke bedre af. Brøndby-anføreren var helt ved siden af sig selv, da han skulle holde peptalk for holdkammeraterne før kampen. 

- De må have tænkt, at jeg var idiot. Hvad fanden laver han? Jeg snakkede totalt sort, har jeg bagefter fået at vide, siger Daniel Agger til Jyllands-Posten. 

Anføreren endte med at forlade kampen efter en halv time, og han husker stort set intet fra sin tid på banen og i perioden efter udskiftningen. 

Efterfølgende lå Daniel Agger i lang tid med massive mavekramper på en briks, uden at han kunne kontrollere sin krop. Efter den ubehagelige oplevelse besluttede han sig for, at det skulle være helt slut med at bruge gigtpiller.

- Kroppen reagerer jo på de ting, man propper i den. Så det var dens måde at sige til mig, at nu var det nok.

Når hovedet ikke kunne finde ud af det, måtte kroppen gøre det, siger han.